Võrreldes eelmise suvega moodustatakse sel korral A ja B koondis. B koondis alustab ühistreeningutega varem, kohtudes juuli algul. A koondis koguneb kuu aega hiljem ehk augustis.

“Selle suve plaanid ja koondise kandidaadid oleme pannud paika lähtudes eesmärgist olla tugevad 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Enda tõestamiseks saavad mitmed mängijad võimaluse B koondises, parimad – miks mitte ka A koondises,” ütles rahvuskoondise peatreener Tiit Sokk. Ta lisas: “A-koondise puhul lähtume sellest, et mängijad oleksid valmis liituma finaalturniiriga 2015. aasta sügisel.”

Juulis on koondisel ees esimene treeninglaager ning neli kontrollkohtumist Läti ja Taani rahvuskoondistega erinevates Eesti linnades.

“Oleme seadnud eesmärgiks jõuda korvpalliga võimalikult paljude vaatajateni. Seetõttu peab korvpallikoondis sõpruskohtumisi lisaks Tallinnale veel neljas erinevas linnas. Meie eesmärki toetab ka rahvustelevisioon, kes teeb mängudest otseülekanded,“ avaldas Korvpalliliidu president Jüri Ratas rahulolu koondise suviste plaanide kohta.

Esimesena minnakse vastamisi 14. ja 15. juulil Läti koondisega. Esimene omavaheline kohtumine on Pärnus ning kohe järgneval päeval minnakse vastamisi Valgas. Teise vastase, Taaniga kohtutakse 26.07. Viljandis ja 27.07. Tartus. Lisaks sellele on 4.-6. augustini toimumas ka turniir Tallinnas. Seega on paljudel Eesti korvpallisõpradel võimalus tulla kaasa elama koondise mängudele.

See suvi on koondislaste jaoks eriline, sest tänavu ei käi mängud mõisa peale, kuna Eesti koondis kindlustas eelmise suvel koha EM-finaalturniirile. Lisaks eestlastele on EM-pilet taskus veel Ukraina, Hispaania, Prantsusmaa, Sloveenia, Horvaatia, Leedu, Serbia, Soome, Kreeka ning Türgi rahvuskoondistel.

Eesti koondise 2015.a. kandidaatide nimekiri (sulgudes klubi hooajal 2013/14):

Sten Timmu Sokk (Craiova, ROM)
Tanel Sokk (BC Kalev/Cramo)
Martin Dorbek (TYCO Rapla)
Erik Keedus (TTÜ KK)
Rait-Riivo Laane (TYCO Rapla)
Gert Dorbek (TÜ/Rock)
Rain Veideman (BC Kalev/Cramo)
Gregor Arbet (BC Kalev/Cramo)
Tanel Kurbas (TÜ/Rock)
Kristo Saage (BC Rakvere Tarvas)
Janari Jõesaar (Ole Miss Rebels, USA)
Sven Kaldre (TYCO Rapla)
Jaan Puidet (TTÜ KK)
Kristjan Kangur (Emporio Armani Milano, ITA)
Siim-Sander Vene (Žalgiris Kaunas, LTU)
Timo Eichfuss (TÜ/Rock)
Toomas Raadik (KK Pärnu)
Indrek Kajupank (BC Kalev/Cramo)
Joonas Järvelainen (TTÜ KK)
Janar Talts (TÜ/Rock)
Joosep Toome (TÜ/Rock)
Rain Raadik (TTÜ KK)
Kristjan Kitsing (BC Kalev/Cramo)
Reinar Hallik (CSM Oradea, ROM)
Rauno Nurger (Sunrise Christian Academy, USA)