"Kui Sabonis selja taga oli, oli ka teistel kindlam tunne," ütles korvpallikoondise peatreener pärast tänahommikust treeningut ajakirjanikega meeskonna nukrast seisust rääkides.

Sokk lisas, et treeningute põhjal pole tal mängijatele ühtegi etteheidet - kõik pingutavad ja annavad endast maksimumi. Ometi on 2015. aasta EM-valikturniiril selja taga kaotused Hollandile ja Portugalile, kellest esimesega kohtutakse uuesti Tallinnas laupäeval.

"Teeme oma tööd edasi. Kõik on tublid poisid ning suhtumiselt tasemel. Sport on juba kord selline, et teinekord kukutakse roheliselt lainelt punasele ja vastupidi. Tegelikult saame ju mängitud küll, aga sisse lipsavate vigade arvu annab vähendada küll," ütles Sokk. "Tuleb lihtsalt omad visked ära panna ja õige tunne uuesti üles leida."

Muu hulgas vastas Sokk Jaak Salumetsa kriitikale, kes ütles, et koondislased pole füüsiliselt valmis kogu mängu jooksul täisjõuga pingutama. "Kehaline ettevalmistus on kogu meie korvpalli probleem – noorteklassist kuni täismeesteni," ütles viimaselt Portugali mängult poole pealt tigedana lahkunud Salumets teisipäevases Eesti Päevalehes.

Sokk tõi kehva füüsilise vormi ühe põhjusena välja tavapärasest varasema valikturniiri alguse. "Praegu on suveaeg ning selle juurde kuulub ka väike puhkus, mis on korvpallis samuti väga tähtis osa ja tuleb ära teha. Ei saa enam nii nagu Nõukogude Liidu ajal, et 15. aprillil sõidetakse laagrisse. Eesti liiga meestel lõppes hooaeg alles mai keskel, lisaks veel see Hiina turnee. Samuti hakkasid koondisemängud tänavu tavapärasest varem (2012. aastal algas turniir 15. augustil, tänavu 1. augustil - toim)," ütles peatreener.

Eesti mängib Hollandiga Saku Suurhallis laupäeval algusega kell 20.00.