Kuigi Lappeenranta NMKY tuli Eestisse mängima ilma Soome koondisega seotud Juha Steni, Petri Virtase ja Aki Ulanderita, oli nende motivatsioon kõrge pärast mõne päeva tagust võitu St. Peterpurgi Spartaki üle.

Tarvase esimene kohtumine sellehooajase rivistusega tõi platsile nii eestimaised täiendused Andre Pärna ja Raido Villersi, kui ka välismaalased Dwayne Smithi ja testimisel oleva Titi Spasojevici.

Kohale tulnud üle paarisaja inimese ei pidanud reede õhtul pettuma, sest uued mängijad tegid väga korraliku debüüdi Tarvase eest. Tsenter Spasojevic näitas oma oskusi korvi all ning Dwayne Smith tõstis publiku püsti lennukate pealtpanekutega.

Reedeõhtune kohtumine kulges punktpunktiheitluses ning kuigi Tarvas suutis teisel poolajal mõne punkti Namika meeskonnast rohkem visata, tuli vastu võtta kolmepunktiline kaotus 88:91. Veerandajad 18:23, 22:23, 20:18, 28:27.

Tarvase parimad selles kohtumises olid Dwayne Smith 29 ning Titi Spasojevic ja James Allen võrdselt 19 punktiga. NMKY poolelt säras Pasi Riihelä 27 punktiga. Ameeriklane Ivan Harris lisas 17 punkti.

Laupäevane kohtumine kujunes vähem publikumenukaks, aga sellegipoolest oli mäng põnev ja võitluslik. Kohtumise lõpus pidi Tarvas tunnistama Lappeenranta kuuepunktilist paremust tulemusega 80:86.

Tarvase parimaks oli Andre Pärn 26 punktiga. James Allen lisas 21 ja Dwayne Smith 12 punkti. Soome klubi poolt säras Adrian Henning visates 30 punkti, Viljam Vanjoki panustas 17 ja Reinar Hallik ning Tuukka Kulha võrdselt 12 punkti.

Tarvase järgmised kontrollkohtumised on Wesenbergh Cup raames 13.-15. septembril ning siis võib Rakvere Spordihoones näha kolme Eesti ja ühte Soome klubi. Kohale tulevad BC Pirita, Aivar Kuusmaa juhendatav TTÜ KK, Rakvere Tarvas ja soomest Helsinki ToPo.