Toetust olid üle andmas sihtasutuse kaasasutajad Margus Tsahkna ja Teele Arak ning treener Toomas Kandimaa. "Meie juhendajad on andnud meile elustiili, meeskonnatunnetuse ning vähim, mis saame teha, on nende tunnustamine,” sõnas Tartu korvpallikooli vilistlane Tsahkna autasustamise järel.

SA loodi 13. veebruaril 2014 ühtse ja ühendava eesmärgiga – praeguste ja endiste treenerite toetuseks ning eestlaste lemmikspordiala, korvpalli, populariseerimiseks.

Sihtasutuse üks algataja ja korvpallikooli kasvandik Tanel Tein peab sihtasutust oluliseks orientiiriks, mis näitab kuidas väikestest panustest, koostööst ja ühistest uskumustest võib saada midagi suurt ja inimesi reaalselt mõjutav ettevõtmine.

Asutajate eestvedamisel korraldati 2014. aasta kevadel ka turniir ja juubeliüritus vanade aegade mälestuseks, mida ehtis pidulik bankett ja tänuüritus kõikidele neile, kes läbi aegade korvpallikooliga on seotud olnud. Üritus andis võimaluse kõikidel kunagistel meeskonnakaaslastel taaskord oma treenerite ees väljakule tulla. Korvpallikooli on lõpetanud üle 1000 inimese, neist ca 500 olid kohal 31. mail 2014 toimunud juubeliüritusel. Kasvandikud üle Eesti kogunesid eesmärgiga meenutada oma kunagistele treeneritele, et nad on olnud neile teiste emade-isade eest ja seeläbi korvamatu väärtusega.

Suuremaks eesmärgiks on olla üks jõud Tartusse uue multifunktsionaalse spordihalli rajamisel. Tanel Teini sõnul peab SA enda kohuseks anda eeskuju ka Tartu linnale ja seeläbi kogu riigile. „Juubeliüritus ja SA edaspidine tegevus on ideaalseks näiteks sellest, kuidas üks eraisikutest koosnev seltskond on võimeline toetama treenereid ja andma neile tagasi kunagise kire ja innukuse töötegemiseks. Miks mitte võtta eeskuju ja sarnaselt toetada õpetajaid, koole ja erialaseid projekte,“ leiab Tein.

SA on selle aasta jooksul toetanud ka Tartu Kultuurkapitali juurde värskelt asutatud sihtkapitali, mille eesmärgiks on edendada Tartus kõrgtasemel meeste korvpalli ja toetada koduklubi TÜ/Rock mängijaid.

Sihtasutust on oodatud toetama kõik spordihuvilised, lisainfo www.korvpallikool.ee