Kohtumine algas ülimalt kramplikute rünnakutega ning seda mõlemal pool platsi. Tartu peatreener Gert Kullamäe võttis juba esimese mänguminuti järel taimaudi, kogu matši esimesed punktid tulid Cedric Simmonsi pealtpanekust, kui lahtihüppest oli kulunud juba kaks ja pool minutit.

Avaveerandaja lõpuks kogusid tartlased vaid kuus silma ning needki tulid üsna rasketest visetest, olukordadest, kus ka kalevlased võisid käed üles tõsta ning tõdeda, et kaitses midagi otseselt valesti ei tehtud.

Kuigi Kalevi poolelt esimese eestlasena (!) avaveerandi keskel platsile saanud Timo Eichfussi võimas selg-korvi-poole mäng tõi pealinlastele korralikult punktilisa, avanesid teisel veerandajal kraanid ka teise korvi all. Kui Mandell Thomas vaheltlõike järel tartlastele veel kaks punkti juurde tõi, sai kodumeeskond ka esimest korda – 21:19 – eduseisu nautida ning edasine mäng kujutas endast suuremalt jaolt punkt-punkti heitlust, kus Kalev oli näiliselt kogu aeg ühe-kahe korvi võrra ees.

Tõeliseks paugutamiseks läks aga viimasel viiel-kuuel minutil. Esmalt andis Venky Joisi jõhker pealtpanek üle Cedric Simmonsi energiasüsti kodufännidele, seejärel viigistasid Dominykas Milka ja Janari Jõesaare kaugvisked mänguseisu. Kalevlased ei jäänud võlgu – kolmesekaare tagant sopsasid seejärel nii Branko Mirkovići kui Mark Tollefseni üritused.

Viimasel minutil näitasid jahedamat närvi kalevlased ning kuigi Gert Dorbek veel 1,1 sekundit enne mängu lõppu seisu vaid ühele punktile kahandas, ei jõudnud tartlased viimasel hetkel korralikule viskele ning nii mängu kui põhiturniiri võit läks seega Kalev/Cramole – 71:69.

Branko Mirkovic tõi võitjatele 15 punkti, Mark Tollefsen lisas 13 ja Timo Eichfuss 12 punkti. Kodumeeskonna resultatiivsemad olid Dominykas Milka 19 ja Gert Dorbek 13 punktiga.

Mäng täispikkuses: