See võib olla viimane võimalus näha üht meie lootustandvamat järelkasvu kodus mängimas, sest mitmed neist on välismaale lahkumas.

Poisid õigustasid kõrgendatud lootusi äsja Riias peetud kontrollkohtumistega: A-divisjoni kuuluvale Lätile avamäng kaotati 68:75 (Kullamäe 13, Kivi ja Raieste 12), teine võideti 68:62 (Raieste 14, Tass 12).

Viimases Kilingi-Nõmme laagris oli 18 noormeest, sh Itaaliast liitunud Hugo Erkmaa ja Kaspar Treier. Suurem seltskond jätkab kuni reedeni, milleks Vaido Rego valib tosin meest. Pärast Balti matši hakkab selguma ka koondis EMiks, mis toimub 6.-16. augustil Bulgaarias.

Tüdrukud tahavad tõenäoliselt jätkata Nordic Cup’il näidatud tõusvat joont. Noored on tublisti laagerdanud ning täis indu ennast ka palliplatsil teostada.

Reet Rausberg pärast Nordic Cupi: „Muutsime rünnakujoonist ja minu arust see oli hea. Mäng muutus teravamaks ja mitmekülgsemaks. Julgeti vabadelt positsioonidelt peale visata ja ka visketabavus oli parem. Ka ei jäänud me pressinguga nii palju hätta kui talvel.“

Balti matš algab reedel Rootsi ja Läti koondiste kohtumistega (kell 13 ja 15), seejärel astub Eesti võitlema Leedu U16 järelkasvuga – kell 17 ja 19.

Laupäeval mängime Rootsi ning pühapäeval Lätiga. Turniir toimub Audentese Spordihoones.