Tänases pronksikohtumises alistas Reinar Halliku KK/Jõhvi SK 82:65 BC Viljandi/telliauto.ee. Artur Saariste viskas võitjate resultatiivseimana 20 punkti, Hallik aitas oma korvpallikooli võistkonda 15 punkti (kolmesed 4/11) ja kaheksa lauapalliga.

Finaalis oli RSK Tarvas veenvalt 92:65 parem Tallinna Kalev II meeskonnast. Mihkel Kurg viskas üleplatsimehena 22 punkti, Renato Lindmetsalt kaksikduubel - 11 punkti ja 13 lauapalli, neist tervelt kaheksa ründelauast.

„Müts tuleb maha võtta meie noorte mängijate ees, kes ei löönud enne finaalturniiri värisema ja võitlesid tulihingeliselt ja olid valmis,“ rääkis Basket.ee-le täna hoos olnud Kurg. „Minu jaoks on kõige tähtsam see, et mind seob ajalugu Rakvere klubiga ja nii kui minuga hooaja alguses ühendust võeti, olin ma nõus meistriliiga võistkonna kohast loobuma ja tulema teist liigat mängima. Et Rakvere, üks kihvtimaid korvpallimekasid, saaks sinna kuhu ta kuuluma peab. Esimene samm on tehtud ja järgmine aasta võitleme edasi, et koht seal üleval oleks jälle meie.“ Kure sõnul jätkab ta järgmisel hooajal Tarvases: „Lakun haavad ära, hakkan varakult trenni tegema ja sügisel paneme pallid jälle korvi!“

Tallinna Kalevi treener Allar Raamat sõnad mängujärgselt: „Meie liider ja meeskonna IQ Tom Kaldre on vigastusega väljas ja noored tagaliini mehed jäid vastastega hätta. Mihkel Kurg oli täna väga tubli. Renato on väga hea korvialune jõud ja pani ennast maksma. Oleme Tarvast sel hooajal kaks korda võitnud, ka nende koduväljakul. Täna oli nende päev. Ei saa öelda, et me selle hõbeda võitsime.“

Pronksikohtumine täispikkuses:

Medalimängude eel:

Reede õhtune tippsündmus oli kindlasti Tarvase ja Reinar Halliku KK vaheline mäng, mida oli jälgima tulnud saalitäis publikud. Trummid mürtsusid ja pasunad undasid.

Avaveerand kuulus 13:11 Rakverele ning poolajale mindi 36:30 kodumeeskonna eduseisus. Kolmas veerand sai mängus otsustavaks. Selle võitis Tarvas 24:20 ja viimasele otsustavale neljandikule mindi niisiis 60:50 eduseisus. Reinari satsi mängus oli tunda väsimust ja peata olekut. Neljandal veerandil kasvatasid Juris Umbraško hoolealused vahet veelgi ja Rakvere võitis kohtumise. Väike-Maarjas üles kasvanud Ander Talu viskas võitjate parimana 25 punkti. Kogenud Mihkel Kurg ja Renato Lindmets lisasid 12 silma. RHKK resultatiivsemana tõi Ülar Sala 22 silma. 30 minutit väljakul rassinud Reinar Hallik toetas teda 17 punktiga.

„Vanemad mehed vastasvõistkonnas väsisid lõpus ära. Meie treenitus oli täna parem. Meil oli ka rohkem kogenud mängijaid. Väga mõnus oli üle pika aja kodus mängida,“ sõnas üleplatsimehena 25 silma toonud Talu pärast mängu.

Reinar Hallik sõnas mängujärgselt, et füüsis ja kogemused olid need, millest täna Tarva vastu puudu jäi. „Oli näha, et meie mehed olid närvis. Palju fänne, suured ootused ja pisut sotsiaalmeediakära pani mehed pabistama. Aga ma arvan, et see oli meile hea kogemus.“ Halliku sõnul tõi täismaja rahvast talle vana hea aja meelde. „Väga vinge oli täna mängida, ainult ise ei jaksanud eriti. Oli tore korvpalliõhtu."

Esimeses poolfinaalmängus läksid vastamisi BC Viljandi/telliauto.ee ja Tallinna Kalev. Esimene veerandaeg möödus küllaltki tasavägiselt ja hingetõmbepausile mindi kalevlaste 26:21 juhtimisel. Rauno Meerits tõi Viljandile esimese 10 mänguminutiga suisa 16 punkti.Teisel veerandil võtsid aga ohjad täielikult enda kätte Aivo Erkmaa juhendatavad ning asusis poolajaks ette juba 55:38. Marcus Merimaa ja Meeritsa kontol oli selleks ajaks kummalgi 20 punkti.

Kolmandal veerandil toimus kalevlaste mängus murdumine ja Steven Tensingu kiirrünnak tõi Viljandi 9 punkti kaugusele (64:55). Viimasele veerandile mindigi vastu üheksapunktilises Kalevi eduseisus, 72:63.

Kui kohtumise lõpuni oli jäänud viis minutit, vähendas Viljandi vahe seitsmepunktiliseks (78:71), kuid rohkemaks seekord jaksu polnud. Särtsakamad Tallinna Kalevi mängijad võtsid 88:80 võidu. Marcus Merimaa (pildil) tõi võitjate parimana 28 punkti, 6 lauapalli ja 3 resultatiivset söötu. Aleksei Ronkel lisas 16 punkti ja 8 lauapalli.

Viljandi/telliauto.ee resultatiivsem oli 32 punkti toonud Rauno Meerits. 21 punkti ja 19 lauapalliga tegi võimsa kaksikduubli Vaiko Riives.