Vene viskas karikasarja veerandfinaalis 14, poolfinaalis 10 ja eilses finaalmängus
Vilniuse Lietuvos Rytase vastu
12 punkti. Ka sai eestlane korralikult mänguaega.

"Natuke ma teadsin, et võin rohkem mänguaega saada. Darius Songaila jäi perekondlikel põhjustel karikamängudest eemale. Tema perre sündisid kaksikud," rääkis Vene Delfile.

Finaali järel kiitsid Žalgirise kodulehel eestlase panust nii klubi kapten Paulius Jankunas kui finaali parimaks mängijaks valitud Edgaras Ulanovas. Jankunas tõi esile, et Vene on treeningutel ennast heast küljest näidanud ja seetõttu teenitult treenerite usalduse võitnud.

"Ega mul muud üle jäänud, kui kõvasti treenida," kommenteeris Vene. "Kui euromängudes satsi ei saanud, siis tuli kuidagi ennast tõestada. Pead ei olnud põhjust norgu lasta. Hea, kui see kellelegi silma jäi, et ma treeningutel püüdsin."

Kas heade karikamängude pealt on lootust rohkem ka Euroliigas platsile saada? "Loodame. Eks ole näha. Siin Leedu liiga vastastel on minu koha peal vastas liikuvamad mängijad, Euroliigas on tihti suuremad mängijad. Seda ei tea kunagi ette, kuidas mänguplaan ette näeb. Aga loodan ikka, et rohkem mänguaega saaks."

Vene tunnistab, et vähemalt enesekindlust sai ta nende mängudega kõvasti juurde: "Kui midagi õnnestub, annab ikka juurde. Kindlasti tulid need mängud enesekindlusele kasuks."

Eilse finaalmängu kohta, mille Žalgiris võitis 82:76 (16:21, 30:11, 13:21, 23:23), ütles Vene: "Finaal nagu finaal ikka. Rytasega on alati natukene närvilised mängud. Nemad said alguses paremini minema kui meie, teisel veerandil saime jälle meie kaitse pidama ja rünnaku korda. Mäng kõikus küll kõvasti, aga lõpp hea, kõik hea. Rytase liidritel polnud ka parim päev," märkis Vene, kes tõi eile 19 minutiga 12 punkti, hankis 4 lauapalli ja andis ühe resultatiivse söödu.

Muide, Žalgirise klubi kirjutas oma koduleheküljel, et kui parima mängija auhind oleks välja antud mitte pelgalt finaali, vaid kõigi kolme mängu põhjal, väärinuks MVP auhinda just Vene.