"EMile pääs on meie riigi jaoks suur asi, sest me pole 14 aastat finaalturniiril mänginud. Kuna turniir on ka meie kodu lähedal Riias, siis on see tõesti suur asi ning kõik on väga elevil," rääkis Vene fibaeurope.com-ile.

Eesti koondise tutvustuseks ütles 24-aastane Žalgirise korvpallur järgnevat: "Meil ei ole meeskonnas säravaid staare ja suuri Euroliiga nimesid. Me oleme tõsised töömehed, kes üritavad järgmise arengusammu teha."

Milline oleks Eesti koondise jaoks EMil kordaminek? "Meie jaoks tähendaks edu alagrupist edasipääs. Kui meil see võimalus avaneb, siis kasutame selle kindlasti ära. Pole mingit mõtet minna EMile, et võtta seal näiteks vaid üks võit või näidata lihtsalt ilusat nägu. Tahame grupist edasi saada ja margi maha jätta."

Eesti kuulub EMil D-alagruppi koos Leedu, Läti, Tšehhi, Belgia ja Ukrainaga. Vene usub, selline grupp annab Eestile edasipääsuks head võimalused.

"Need ei ole vastased, kellega oleks võimatu mängida. Peame loosiga rahul olema. Usun, et vaid Leedu on natuke teisel tasemel, kuid ülejäänud on kõik enam-vähem võrdsed. Nüüd sõltub juba kõik meist, kuidas me mängime," sõnas Vene optimistlikult.