Žalgirisega juuni algul Leedu meistriks tulnud Vene plaanis USA-sse uut kogemust hankima minna juba mitu suve, aga kuidagi ei õnnestunud mõtet teoks teha. Nüüd osutus ookeani taha minek võimalikus.

"Agentuuri kaudu pakuti juba mitmel korral varem mineku varianti, aga sobilikku hetke ei tekkinud. Kellega koos ja kelle käe all ma seal täpselt harjutama hakkan, selgub kohapeal. Usaldan oma agenti ja usun, et see saab olema väärt kogemus," rääkis Vene enne äralendu. Muide, Las Vegases harjutab praegu ka USA korvpallikoondis, kes valmistub Rio de Janeiro olümpiamängudeks.

Tagasi Eestisse jõuab Vene kõige varem 15. augustil ja siis peaks saabuma selgus ka Eesti koondise osas. Delfile teadaolevalt pole Vene kindlat "Jah" sõna EM-valiktsüklis kaasa tegemiseks veel andnud. Algselt kimbutasid tervisemured, nüüd USA laager ja kolmandaks komistuskiviks võib saada uus koduklubi, mille otsingud täie hooga käivad. "Praegu ei julge midagi kinnitada, ega ümber lükata," vaagis Vene. "Palju sõltub sellest, mis seis on augusti keskpaigaks uue koduklubi otsingutega. Kui klubilises plaanis on tarvis kuhugi liikuda, siis võib koondisega ühinemine keeruliseks osutuda. Ka USA laagrist loodan saada huvitavaid kontakte, mis võiks klubiotsinguil aidata," lisas Vene.

Kui EM-valiktsüklis kaasa tegemine on veel lahtine, siis esimestes kontrollmängudes Siim-Sander Venet kindlasti ei näe. Eesti koondis peab esimese kohtumise 6. augustil Saku suurhallis Kosovoga.

Koondise peatreener Tiit Sokk ütles, et koondise mängija karjäär seab omad tingimused ning olukorraga tuleb leppida. „Kui Siimu jaoks on see USA-s laager vajalik, siis me peame sellest aru saama. Kuna tegemist on kolm nädalat kestvate treeningutega, siis usutavasti on ta augusti keskpaigaks heas sportlikus vormis.“