Eesti 3x3 korvpalli peatreener Siim Raudla kinnitas U18 noormeeste koondise koosseisus Kerr Kriisa, Aleksander Oliver Hint, Arthur Herman Entsik ja Jaan Erik Lepp ning U18 tüdrukute 3x3 koondise koosseisus Victoria-Ida Vähi, Johanna Eliise Teder, Janne Pulk, Martha Liisa Oinits.

Peatreeneri sõnul langes poiste osas valik mängijatele, kel kõigil on piisavalt 3x3 korvpalli kogemusi, kuna oktoobris toimuva turniiri tõttu jääb ettevalmistusaeg napiks.

"Kerr Kriisa mängis sel suvel 3x3 U18 EM kvalifikatsioonil Ungaris. Hint ja Lepp pääsesid samalt võistluselt eelmisel aastal koguni 3x3 U18 EM finaalturniirile. Entsik käis sel suvel Serbias 3x3 koolide maailmameistrivõistlustel ja oli ka üks aktiivsemaid osalejaid turniiridel, mis üldse aitasidki Eesti poisid noorte olümpiale", lisas Raudla.

Tüdrukute osas oli lõppvaliku peamine põhjus Audentese spordigümnaasium, kus kõik valitud tüdrukud õpivad ja treenivad. 3x3 koondise peatreener, kes valiku tegemisel suhtles mitmete teiste treeneritega, kinnitab, et Audentes on Eestis hetkel kindlasti parim koht, kus sirguda profisportlaseks.

"Sinna minekuga kaasnev treeningtundide arvu kasv loob mängijale võimalused arenguks, mille kvaliteet sõltub juba temast endast. Audentesesse minnes on tüdrukutel hea võimalus kasvada nii mängija kui ka inimesena ning sellega loovad nad endale võimaluse osalemaks erinevatel rahvusvahelistel võistlustel", lisas Raudla, kelle sõnul tekitab noorte olümpial osalemine kindlasti ka tüdrukutel huvi korvpalliga jätkata ning miks mitte jõuda tulevikus ka 2020. aasta olümpiamängudele.

Noorte olümpiamängudel osalevad 20 noormeeste ja 20 neidude koondist, kuid riike, kes said võistkonna saata mõlemas kategoorias oli vaid seitse – Eesti, USA, Hiina, Ukraina, Venetsueela, Andorra ja korraldajariik Argentiina. Kokku osalevad oktoobris Buenos Aireses toimuvatel noorte olümpiamängudel 33 riigi 3x3 korvpallivõistkonnad. Mängud toimuvad 6.-18. oktoobrini.