Sakslased kuulusid avaringis G-alagruppi koos Serbia, Gruusia ja Austriaga ning teenisid kuuest mängust kuus võitu. Nende resultatiivseim mees MM-valikmängudes on seni olnud uuest hooajast NBA klubi Oklahoma City Thunderi ridadesse kuuluv Dennis Schröder. Küll ainult kahes mängus kaasa teinud mängujuht kogus võidumängudes Serbia ja Austria vastu keskmiselt 23 punkti, 4 lauapalli ja 3,5 söötu.

Saksamaa meeskonna nimistus on veel teinegi NBA mees - Maxi Kleber, kes möödunud hooajal esindas Dallase Mavericksi värve. 211 sentimeetri pikkune ääremängija kogus unistuste liigas 72 mänguga keskmiselt 5,4 punkti ja 3,3 lauapalli.

Sakslased sõidavad Eestisse järgmises koosseisus: Ismet Akpinar (Ratiopharm Ulm) , Johannes Thiemann (Berliini Alba), Bastian Doreth (Medi Bayreuth), Karsten Tadda (EWE Baskets Oldenburg), Johannes Voigtmann (Baskonia), Maximilian Kleber (Dallas Mavericks), Andreas Obst (Monbus Obradoiro CAB), Karim Jallow (MHP Riesen Ludwigsburg), Maik Zirbes (Crvena Zvezda) , Dennis Schröder (OKC), Niels Giffey (Berliini Alba) ja Danilo Barthel (Müncheni Bayern).

Eesti rahvuskoondise valmistub MM-valikmängudeks 13 mehega: Rain Veideman, Martin Paasoja, Jaan Puidet, Tanel Kurbas, Mihkel Kirves, Saimon Sutt, Karl-Martin Kask, Indrek Kajupank, Kregor Hermet, Kristian Kullamäe, Maik-Kalev Kotsar, Rauno Nurger ja Sander Raieste.

Viimati mängisid Eesti ja Saksamaa 2016. aasta augustis, kui põnevas maavõistlusmängus jäid sakslased peale 71:66. Toona oli Eesti resultatiivseim Rain Veideman 13 punktiga.

Eesti kuulub MM-valikmängude teises ringis L-alagruppi koos juba tuttavate Kreeka ja Iisraeliga, lisandunud on ka Serbia, Saksamaa ja Gruusia. Alagrupist pääseb edasi kolm paremat, arvesse lähevad ka eelmise ringi tulemused.