Veel hommikul seisis Tassi kasutamine mängudes vaid FIBA üleminekuloa taga, mis Kalev/Cramo mänedžeri Kaarel Sibula sõnul pidi saabuma lähiajal.

"Võin kinnitada, et Tassi saaga hakkab läbi saama, aga see pole veel päriselt läbi. Loodame, et üleminekuluba väljastatakse lähiajal," ütles Sibul Delfile ja Eesti Päevalehele ennelõunal.

Kell 15.30 saabus aga Kalevi lühike pressiteade, milles seisis: "Meil on heameel teatada, et tänasest alates kuulub BC Kalev/Cramo koosseisu ametlikult Matthias Tass. Pikale veninud läbirääkimised Limogesi klubiga jõudsid hiljuti õnneliku lõpuni ning täna sai korda ka paberimajandus, mis tähendab, et võib-olla juba täna jookseb Eesti noortekoondislane ka Tartu Ülikooli vastu platsile."

Sibul ei avalikustanud, millise summa eest oli Tassi mängijaõiguseid omav Limoges nõus noormehe vabaks laskma, kuid sõnas, et see oli pigem Kalevi soovide poole kaldu. "Päris suures ulatuses meie poole kaldu," lisas ta.

17-aastane Tass hakkab mängima Kalev/Cramos ja Audentese U-18 meeskonnas. "Trenni teeb ta mõlema meeskonnaga," ütles Sibul.

Tass sõlmis mullu Limoge'iga kolmeaastase lepingu, kuid lahkus Prantsumaalt ja avaldas soovi liituda Kalevi treeningutega. Kui prantslased poleks üleminekuga nõustunud, jäänuks Tass veel kaheks hooajaks mängupraktikata.