NBA klubis Houston Rockets mängiva Donatas Motiejunase nimelise laagri korraldas Leedu agentuur BBaltics. Eesti esindaja agentuuris Lauri Vahtramäe sõnul on sellised laagrid heaks väljundiks noortele.

“Mina olen alati rahul, kui Eesti korvpall on rahvusvahelisel tasemel esindatud ja nähtav ning töötan selle nimel, et rohkem meie poisse sellistesse laagritesse saata. Laagrid on poistele rahvusvaheliseks väljundiks ning hea võimalus enda treeningkeskkonnast korraks välja tulla. Treeneritele on see suurepärane võimalus treeningtööd jälgida ja uusi kontakte saada. Tartu treenerite siiatuleku üle on ainult hea meel,” sõnas Vahtramäe, vahendab basket.ee.

Laagris andsid poistele korvpallialast tarkust edasi Chris Finch (Houston Rockets), Ainars Bagatskis (Läti koondis ja Nizhny Novgorod), Marcelo Nicola (Lietuvos Rytas), Gediminas Petrauskas (Siauliai) ning kohalikud Sabonise KK treenerid.

Lisaks Robin Kivile sõitsid laagrisse treeninguid jälgima Rocki Korvpallikooli treenerid Toomas Kandimaa, Gert Prants ja Raido Rebane.

Laagris nähtu üle avaldas treener Raido Rebane ainult rõõmu. „Hea meel, et meie korvpallikooli õpilane sai võimaluse kuus päeva oma oskused Baltikumi parimate treeninggrupis proovile panna. Ning tuleb tunnistada, et ta sai väga korralikult hakkama. Treenerina jälgisin ka seda, kuidas nimekad treenerid poistega suhtlesid ja millistele nüanssidele tähelepanu juhtisid. Usun, et nii Robin kui ka meie korvpallikooli treenerid said sellest laagrist väga väärt kogemuse,“ ütles Rebane.

Robin Kivi tuli sel hooajal Raido Rebase käe all Eesti U16 meistriks ning lõi kaasa ka U18 meistrivõistlustel. Robin kuulub ka U16 Eesti koondisesse, mis peab sellesuvised EM mängud Sofias 4.-17. augustil.