Täna alistati raskes mängus Läti 39:31 ja seejärel Leedu 43:33. Lõunanaabrite omavahelises mängu võitis Leedu Läti tulemusega 37:23.

Riigikogu meeskond on varem võitnud jäädavalt kaks Balti Assamblee karikat. Kolmanda karika võitmiseks oli vaja taas olla parim kolmel järjestikkusel turniiril. Korvpalliturniiri on peetud kümme aastat.

Eesti meeskonnas mängisid Jüri Ratas, Indrek Saar, Remo Holsmer, Rainer Vakra, Kalvi Kõva, Sven Sester ja Riho Kangur.

Ratase sõnul on Vakra, Holmser, Saar ja Kõva valmis mängima positsioone 3, 4 ja 5, tema ise, Kangur ja Sester jagavad maid positsioonidel 1-2.

"Ausalt öeldes pole meil nii raskeid mänge Läti ja Leedu parlamentidega varem olnud. Meie meeskonna tugevus oli ühtne vaim, mida oli tunda nii kaitses kui rünnakul. Pall liikus hästi, kaitses aidati teineteist," rääkis Ratas Delfile.

Ratase sõnul võtmemängijaid meie Riigikogu meeskonnas pole, kõik on võrdselt head. "Suuri staare nagu Jan Vesely Tšehhi koondises, meil ei ole."

Sama ei saa aga öelda Leedu parlamendi kohta, kelle ridades on aastaid mänginud endine Leedu koondislane Sergejus Jovaiša.

"Võib öelda, et meie olime seekord taas kõige paremini komplekteeritud. Mängijatele tunnustuseks ütlen, et kõik on teinud suvel tõsise ettevalmistuse!" lisas Ratas.

Trenni teeb meie Riigikogu meeskond kord nädalas. Kord kuus testitakse vormi sõpruskohtumistel Eesti eri paigus.

Balti Assamblee karikaturniiri peetakse Balti assamblee kogunemise raames. Hommikul osalesid Riigikogu saadikud assamblee rahanduskomisjoni ja presiidiumi istungitel.