Üks aga asja juures siiski oli... Kuna Hallik EM-il oskusi näidata ei saanud, tahtis Szombathely KC Falco teda katseajale. "Käisin esimest korda elus mõnes klubis testimisel. Sai 31-aastaselt ka see ära proovitud. Pingeline nädal oli. Kunagi ei tea, millal sulle öeldakse, et võid ära minna. Teisest küljest jällegi huvitav kogemus," vaagis oma kuuenda välislepingu teeninud korvpallur. Varasemalt on Hallik mänginud Rootsis, Soomes, Prantsusmaal ja Rumeenias.

Päris tundmatus kohas Hallik seekord vette ei hüpanud. Meeskonnas oli ees vana tuttav Oradea meeskonnast, serblane Žarko Čomagić. Koos mängisid nad 2014. aasta kevadel Rumeenia liiga finaalis. "Mind võeti hästi vastu, kollektiiv tundub ühtehoidev ja sõbralik. Treener jättis ka väga asise mulje. Potentsiaali on tiimis kõvasti. Kontrollmängus alistasime näiteks Sloveenia liiga kolmanda meeskonna Domzale ja üsna kindlalt," on Hallik Ungaris nähtuga väga rahul.

Kontrollmängudes tegutses Hallik nelja positsioonil ja mõistagi oli tema ülesandeks tagant tuld anda. "Tiimil oli viskajat vaja, kes pikemaid mehi korvi alt välja tõmbab. Tundub, et sobisin. Pikkust klubil iseenesest jagub. Mullu Soome liigas mänginud kanadalane Ryan Wright (206 cm) on korralik mees, lisaks tuli koduliigasse Hispaaniast tagasi 222 cm pikkune ja 21-aastane Laszlo Dobos."

Sel nädalal ootab Hallikut ja Szombathelyt ees veel üks kontrollturniir, Ungari liiga stardib 3. oktoobril.