Peatreener Marko Savi abimehena tööle asuva Pehka sõnul on tema rolliks  lisaks tavapärastele abitreeneri ülesannetele ka mängijate personaalne ettevalmistus ja analüüs.

"Iga mängija peab suutma oma tegevust ka iseseisvalt hinnata, leidma oma nõrkused ja mooduse nende parandamiseks," täiendas noortekoondise uus abitreener Pehka. "Tean omast kogemusest, et sellises vanuses mängijal seisavad lähiaastatel ees olulised sammud nii korvpalliväljakul kui ka elus ja ma loodan neile nende sammude astumisel abiks olla."

Eesti meeste rahvuskoondise peatreener Tiit Sokul on Rauno Pehka noortekoondisega liitumise üle hea meel. "Usun, et loodud treenerite koosseis hakkab hästi tööle, kõik eeldused on selleks olemas," viidates sellele, et peatreener Marko Savil on olemas kogemus noortetreenerina ning Rauno Pehkal pikaajaline kogemus tippmängijana.

Eesti Korvpalliliidu president Peep Aaviksoo sõnul on Pehka lisandumine koondiste treenerite tiimiga järjekordne verstapost uue arenguprogrammi elluviimisel.
"Meie viimaste aastate tähelepanu on olnud treenerite täiendkoolitusel ning endiste tippmängijate suunamisel treeneriametisse," ütles Aaviksoo. "Pikalt välismaal Euroopa tipptreenerite käe all mänginud korvpallurite näol on meil olemas hindamatu kogemuste ja teadmiste pagas, mille jõudmine kohalike mängijate ning treeneriteni on Eesti korvpalli jaoks ääretult vajalik."

Viimase paarikümne aasta rahvuskoondise mängijatest on tänaseks treeneri kutse omandanud Tiit Sokk, Aivar Kuusmaa, Martin Müürsepp, Gert Kullamäe, Jaanus Liivak, Tarmo Kikerpill, Valmo Kriisa, Rauno Pehka, Tair Tenno, Toomas Kandimaa, Margus Metstak, Indrek Rumma, Erki Kivinukk jt.
 
16-aastaste poiste koondis on üks viimaste aastate perspektiivikamaid. Peatreener Marko Savi juhtimisel on noortekoondis esinenud edukalt - Jaanuaris võideti Baltic Sea Basketball Cup turniiril Tallinnas esikoht (Soome, Läti ja Rootsi ees) ning sellele eelnenud turniiril Valgevenes saavutas koondis teise koha (Ukraina järel ja Valgevene ning Moldova ees).

U16 noormeeste 2010. aasta tähtsaimaks turniiriks on augustis (5.-15.08.2010), Tallinnas toimuv Euroopa Meistrivõistlsute B divisjoni finaalturniir.

Huvitava kokkusattumusena tegi äsja U-16 poiste abitreeneriks saanud Rauno Pehka just 16-aastaselt oma debüüdi suures korvpallis, mängides hilisema karjääri vältel nii Eesti, Läti, Iisraeli kui ka Belgia klubides. Säravamateks saavutusteks korvpalliväljakul on Nõukogude Liidu meistrikuld Kaleviga 1991. aastal ning Euroopa meistrivõistluste 6. koht 1993. aastal.

Kauaaegne Eesti koondise mängujuht on pidanud rahvusmeeskonna eest 134 mängu ning kahel viimasel aastal andis nõu Üllar Kerdele juba treenerite pingilt.

Aastatel 1984-1988 kuulus Pehka Nõukogude Liidu noorte- ja juunioride koondisesse. Pehka auhinnakappi kuulub mängijana mitmeid tiitleid ja karikaid erinevatest riikidest. Mängija on Pehka seitsmekordne Eesti meister, kahekordne Eesti karikavõitja, Läti meister ja karikavõitja, Belgia meister ja karikavõitja. Pehkal on III kategooria treeneri kutsetunnistus.