Võitu Latvijas Universitate (LU) üle tuleb pidada konkreetse võidu mõttes ehk selle hooaja väärtuslikumaks. Tõsi, äsja võideti ka Läti U16 koondist 56-punktiga, kuid Lu tase on teine.

TÜ asus poolajaks juhtima 19:18, kuid jäi kolmandal veerandil taha 19:26. Sellele järgnes aga tartlaste vahespurt 14:0 ning Eesti klubi oli ees 33:26. Sellest vaheedust sai ka võidu nurgakivi. Domineerima enam LU-d ei lastud.

Mängu lõpp: mis juhtus?

Viimasel veerandil püsis seis kolm minutit muutumatuna TÜ eduseisul 35:33 kuni Mirjam Nikolai tabas rünnakul 2+1 seisuks 38:33. Aega jäi siis lõpuni 3.25. Sealt edasi said mõlemad juurde vaid kaks punkti, TÜ poolt vormistas 40:35 lõppskoori vabavisetest Nele Laurimaa.

Laurimaalt (21a-178cm) võtsime ka kommentaari: „Võib öelda küll, et mäng oli närviline. Tundus, et mõlemad võistkonnad tahtsid seda võitu. Viimastel minutitel oli muidugi ka õnn natuke rohkem meie poolel, kui LU põhimängijad eksisid korvi alt visetel ning tegid ka kaks lihtsat ründeviga, mis meile enesekindlust juurde andsid.“

"Meie kaitse väärib kiitust"

Laurimaa lisas: „Varasemalt on meile palju peavalu valmistanud LU ülevälja maa-ala press, kuid seekord seda muret aga ei olnud - meie tagamängijad said palli üle toomisega väga hästi hakkama. Kindlasti väärib välja toomist meie kaitsemäng, mis on viimaste mängudega kõvasti paranenud. Tõsi, veidi vähem oleksime võinud teha lihtsaid pallikaotusi, siis oleks ilmselt võit tulnud kindlamalt.“

Võistkondlikult: TÜ võitis laua 36-35, korvisöödud 11-10, pallikaotused 23-25: Kahepuntkivisked 33 vs 38 %, kolmesed 30 vs 8 %, vv 62 vs 57 %.

Edu on toonud parem ettevalmistus

Vastaste liider Eva Pavlovska hoiti vaid 8 silma peal (visked 12/4), veneta Birinal lasti tabada 8st 2. TÜ poolel tegid skoori: Kadru Uiga 11+7lp+2rs (15/5), Janeli Lilleallik 10p (12/4), Mirjam Nikolai 9+9lp+2rs, Nele Laurimaa 9+4lp. Lisaks neile tõi TÜ kasuks veel vaid ühe punkti kapten Kaiti Vasiljeva – temalt 1+6+4.

Mis on toonud TÜ-le edu viie võidu näol, mis saavutatud üsna lühikese aja sees? – „Võib-olla asi, mis on muutunud, on see, et treenerid on enne viimaseid mänge näidanud meile eelnevate mängude videote pealt meie vigu ja seda, mida peaksime teisiti tegema. Samuti on nad teinud ka lihtsalt nn scouting'ut, et veenduda selles, mida nt LU teeb - kuidas nad on kaitses, mis kombinatsioonid on neil rünnakul jne,“ arutles Laurimaa.