Vähe sellest, et äsja 18-aastaseks saanud Veideman on pidevalt väljakul, usalduse krooniks on noormängija tõusnud viimasest kolmest kohtumisest kahes Tarvase resultatiivseimaks.

Basketi lugejale ei ole Veidemani nimi võõras. Mõned nädalat tagasi, kui Basket otsis Eesti parimat kuni 21-aastast korvpallurit, siis 16% nimetasid Eesti parimaks just 18-aastast Rakvere Tarvase mängumeest Rain Veidemani, kirjutab basket.ee.

Kui tavalisele korvpallisõbrale on Veidemani nimi veel suhteliselt vähetuntud, siis noortekoondistes on noormees juba aastaid mehetegusid teinud. Nii näiteks alistati suvel, suuresti Veidemanni juhtimisel, U18 vanuseklassi noormeeste korvpalli EMi B-divisjoni alagrupiturniiril Sarajevos neli vastast viiest. Veidemann oli neis mängudes koondise resultatiivseim, visates 20,4 punkti mängus.

Ruudu sõnul oli ja on Veidemani trump selles, et ta ei karda suuremaid ega tugevamaid mängijaid. „Rain on väga kihvt mängija," täiendas Tarvase tagamängijat „killer" tüüpi mängijaks kutsuv Ruut.

Möödunud hooajal esmakordselt meistriliiga hõngu nuusutanud Veideman ei ole hakanud ka meeste seas kätt väristama, kerkides kohe avahooajal meistriliigas palliva Kuremaa viiendaks skooritegijaks. Kuremaa särgis mullu 16 kohtumises väljakule pääsenud Veideman mängis keskmiselt 25 minutit ja tõi 10,8 punkti, 4,4 lauapalli ning 1,8 resultatiivset söötu.

Pärast Kuremaal veedetud avahooaega, alustas noor mängumees tänavust hooaega juba tunduvalt tugevamas klubis - Andres Sõbra kutsel Rakvere Tarvases. Rakvere lootsile oli noor mängumees nii meeldima hakanud, et hooajaeelsetes intervjuudes lootis ta Valmo Kriisa ja Ardo Ärmpalu kõrval põhitegijana näha ka toona alles 17-aastast Veidemani.

Kõik järgnev on juba ajalugu. Rakvere Tarvas juhib Eesti korvpalli meistriliigat ning Rain Veideman on üks Tarvase põhitegijaid. Noorest mängumehest on enam platsil viibinud vaid Eesti koondise raudvara Valmo Kriisa ja Rakvere publiku vana tuttav Kristo Saage. Keskmiselt 33 mängitud minuti jooksul on Veideman toonud oma koduklubile 14,4 punkti, 3,3 lauapalli, 2,2 vaheltlõiget ning 1,4 resultatiivset söötu.

Ruudu sõnul on Veidemani puhul suurim küsimärk mängumehe vasak jalg, mille lihased ei arene parema jalaga propotsioonis. „ Aga isegi vaatamata sellele on ta väga hea mängumees," lisas Ruut.

Veidemani sõnul tuleb talle Basketi lugejate ja Indrek Ruudu tunnustus suure komplimendina. Mis jalga puutub, siis tema sõnul peab jalg koormustele ilusti vastu. „Varem tegin jala kallal kõvasti iseseisvat trenni, nüüd natukene vähem," selgitas Veideman. "Sain uue arstiga jälle ühendust ning peab lootma, et ta teeb imet."

Mis selle hooaja esiletõusu puudutab, siis on Veidemani arvates kõik väga hästi. „Andres annab mulle palju mänguaega, mis on ülimalt positiivne ning ma loodan, et ma olen oma koha ka hästi välja mänginud."