Juba eilse poolfinaalvõiduga Slovakkia vastu koha A-divisjoni taganud eestlased olid ka täna terve kohtumise vältel domineerivaks pooleks. Poolajavileks juhtis Eesti 28:24, viimase neljandiku alguseks kasvatati vahe 11-punktiliseks (53:42). Lõpuveerandi keskel juba 16 punktiga juhtima pääsenud Eesti meeskond lasi poolakad lähemale alles lõpuminutitel, kui vastased tegid 8:0 spurdi.

B-divisjonis kõik mängud võitnud Eesti resultatiivseim oli täna 203 cm pikkune Sander Raieste, kes viskas 23 punkti ja võttis 9 lauapalli. Kaspar Treier kogus 14 punkti ja 13 lauda, Kristian Kullamäe 12 punkti, 6 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu.

EMi tähtede viisikusse valiti Eesti koosseisust Kullamäe ja turniiri väärtuslikumaks mängijaks hinnatud Raieste.

Kahjuks saab töö "vilju" antud võistkonnast maitsta vaid üks mängija - Karl-Kristjan Karpin, kes vanuse poolest mahub kuni 16-aastaste koondisse ka järgmisel aastal.

A-divisjoni turniiril Kaunases tegid ajalugu Bosnia-Hertsegoviina noormehed, alistades finaalis võõrustaja Leedu 85:83 ja võites ajaloo esimese meistritiitli. Leedut oli tänavu suvel Tallinnas toimunud Balti turniiril võitnud ka Eesti.