Tulises jookse-viska mängus kaitsele suurt rõhku ei pandud ning tempo oli ülimalt kiire - sellest ka suured skoorid. Esimese veerandaja võitsid külalised 27:42, poolajaseis oli Rapla kahjuks 66:70.

Kolmanda veerandaja lõpuks pääsesid ameeriklased ette 107:90 ning Raplat enam löögiulatusse ei lubanud - kohtumine lõppes JBA tiimi 135:123 võiduga.

Võitjate parimaks tõusis 38 punkti, 10 lauapalli ja kuus korvisöötu kogunud 17-aastane LaMelo Ball, vend LiAngelo lisas 33 punkti. Rapla poolelt säras samuti 38 punktiga kaheksa kaugviset tabanud Rain Veideman.

Protokoll:

Eelinfo:

Tegemist on värvika meediapersooni LaVar Balli poolt mullu detsembris loodud JBA liiga mängijatest koostatud meeskonnaga, kus pearolli etendavad Balli enda pojad - 19aastane LiAngelo ja 17aastane LaMelo.

Liiga saigi loodud kahel eesmärgil. Et tutvustada kaubamärki Big Baller Brand (BBB) ja teha nime poegadele, kellel on vabadus väljakul korda saata, mis vaid pähe tuleb. Võtta eelkõige ohjeldamatult viskeid, et isiklikud punktiskoorid paisuks võimalikult tummiseks. See müüb, kui õiges kastmes serveerida.

Ballide pere, ekstravertne isa LaVar ja kolm poega, mullusest hooajast NBA-s Los Angeles Lakersis mängiv 20-aastane Lonzo, LiAngelo ja LaMelo tõusid meedia huviorbiiti 2016. aastal. Ajakiri SLAM tegi neist pikema loo, kuna Lonzo paistis silma UCLA ülikoolis ning temas nähti tulevikutähte. Isa haistis võimalust meediakära tekitada ning hakkas kohe paugutama, võrreldes vanemat poega endiste aegade legendi Magic Johnsoni ja praeguse supertähe Stephen Curry'ga.

Vanker hakkas veerema. Igas järgnevas intervjuus viskas papa Ball üha rohkem hagu alla. Õige pea lendas suust juba lause, et ta suudab üks-ühe vastu mängus Michael Jordanile endale tuule alla teha. Ball on Jordanist viis aastat noorem, see ehk päästaks teda korvpalliplatsil 30 aasta pärast, mitte varem.

Tänavu jaanuaris tekitasid Ballid meediakära sellega, et kaks nooremat poega liitusid ootamatult Leedu klubiga Prienai Vytautas. Papa oli mõistagi kaasas ja laksutas lõugu. Tõsistes mängudes olid pojad statistid, valitud šõumängudes said anda kuuma.

Mingi mängutase on JBA tiimil kahtlemata olemas, alles eelmisel nädalal alistati nii Moskva CSKA kui Peterburi Zenidi järelkasv. LaVar Ball on lubanud, et sarnaselt Lonzole jõuavad NBA-sse ka nooremad võsud LiAngelo ning LaMelo - õige pea mängivad kõik kolm koos Los Angeles Lakersis. "Ja üldse, Lakers on Lonzo meeskond, mitte LeBron Jamesi oma. Lonzo oli seal varem." Nii ütleski.

Tuleval nädalal kohtub JBA meeskond Saksamaal Bambergi duubliga, mille ridadesse kuuluvad teadupärast ka Kristian Kullamäe ja Henri Drell.