Avaveerand kujunes viskepeoks, seda just Tarva esituses - Tarvas 10 minuti järel ees 30:20. Teisel veerandil sai AVIS Rapla mängu paremini sisse, kaitses saadi asjad paika ning nad loksusid poolaja lõpuni edukalt kaasa, vähendades väikestviisi vahet. Pikale vaheajale mingi Tarva seitsmepunktises eduseisus.

Teisele polajale tuli Rapla aga oluliselt agressivsemalt, teravamalt ja näljasemalt. Meelestatus viis sihile kuna Tarva rünnakud muutusid üsna ümaraks, ka tehti palju praaki. Korvist eemal ei lastud Tarva snaipritel vabalt hingata. AVIS asus omakorda juhtima 10-13 punktiga. Rapla tabas täna kenasti.

Lõpp sellest hoolimata kujunes närviliseks. Indrek Kajupank tõi olulistel hetkedel mitu tähtsat korvi keskpositsioonilt, kuid Mario Paiste kaugvise minut enne lõppu kahandas vahe teist korda neljapunktiliseks. Seejärel aga röövis Rapla korra rohesärkidelt palli, Kristjan Voolaid vormistas veel kaks korvi AVISe kasuks ning Raplale teenis heaks etenduseks kujunenud hooaja avamängust magusa ja teenitud võidu.

Kaotajate peatreener Andres Sõber lausus TV 6 intervjuus: "Kogu mäng oli üks suur kompamine. Dikteerisime algul mängu, mäng oli kontrolli all, aga lõpuks surusid nad meid pikema pingiga ära. Samas - pole paha siit edasi minna. Rapla jättis samas väga hea, monoliitse mulje. Eredat liidrit neil ei ole, aga häid säravaid vendi see eest vähemalt viisiku jagu. Kajupank tegi väga korraliku mängu."

Sõbra märkus Rapla pikema pingi suhtes on kohane vaid ehk ses suhtes, et Tarvas ise mängis seitsmekesi. Rapla mängis suuresti kuuekesi: Oliver Metsalu, Sander Saare ja Karl-Johan Lips käisid väljakul loetud minutiteks.

Rapla klubi peatreener Aivar Kuusmaa avaldas tunnustust enda ja vastasmeeskonna aadressil ja väljendas rahulolu, et eduseisu lõpus siiski üsna kindlalt hoida suudeti. Üsna paljukõneldud pika tsentri ootamise kohta sõnas ta: "Meie rahakott on õhuke, see olukord suuresti ei muutu. Ja kui me tahame korvi alla head venda sada, peame kauem otsima, olema kannatlikud ja samal ajal nö oma kummi venitama."

Statistikast. Laua võitis Tarvas 33-32, korvisöödud Raplale 15-12, pallikaotusi Raplal 11, Tarval 13. Kahepunktivisked Rapla kasuks 62 vs 55 %, kolmesed Tarvale 41 vs 37 %, vabavisked Tarvale 65 vs 61 %.

Võitjate poolelt olid 23 punktiga resultatiivseimad kaks hooajavahelist täiendust Indrek Kajupank (tabas väljakult 11st 8) ja William Artino (10/7), viimaselt lisaks ka 7 lp. Martin Paasoja toetas neid 17 silmaga. Silmapaistva mängu tegi ka Rapla teine piiritagune uus mees Devin Brooks, kes 15 punkti, 13 lauapalli ja 6 resultatiivset söötu enda arvele kirjutas. Kristjan Voolaid sai kirja 8 p, Sven Kaldre 6+4 lp.

Tarva poolel sai 19 punkti kirja Reinis Strupovics (visked siiski 21/7). Roberts Stumbris abistas teda 17 punkti ja 9 lauapalliga. Kaksikduubli sai 16 silma ja 11 lauapalliga kirja David Haughton (visked 9/7). Nemanja Maric kogus 12+4+7, Radomir Marojevic 12 p.