Pärast võitu rabistas meeskonna füsioterapeut kiirelt mööda riietusruumi ringi. Mängujärgsed protseduurid oli vaja mängijatega kiirelt ära teha, sest kohe oli vaja bussi peale istuda.

Edasi peatub meeskond Viitnas ja sööb seal lõunat. Lõunasöögiga ei saa kuidagi venitada, sest täis kõhuga järgmisele mängule minek kõne alla tulla ei tohi.

Seejärel tehakse Rakveres hotellis väike pooletunnine puhkus ning järgnevad teise, Rakvere Tarva mängueelsed protseduurid.

"Olen õnnelik, et mängu võitsime. Mängu keskel polnud meil mingit kontrolli, siis jälle oli. Rolands (Freimanis) hoidis meid teisel poolajal mängus," lausus mängujuht Scott Machado. "Peame teiseks mänguks jälle vaimselt valmis saama, keha vedelikuga täitma ning valmistuma hakkama. Bussis tuleb puhata nii palju, kui võimalik. Hetkel väga uuesti väljakule minna ei soovi. Meil on teisi mängumehi küll, kes Riia vastu ei mänginud."

"Ei ole hullu midagi. Kohe saab süüa, see on kõige tähtsam!" lausus Reinar Hallik, kes palju VEFi vastu kaasa ei löönud.

"Pidin lõpus proovima, teised teed pandi kinni," lausus lõpuhektedel tähtsad visked tabanud Erik Keedus. "Praegu olen natuke väsinud. Vaja kiirelt puhata."

"Me ei andnud alla ja mängisime oma mängu. Võibolla nad arvasid, et on juba võitnud," lausus Armands Škele kohtumise kohta, mil kalevlased end kümnepunktilises kaotusseisus leidsid. "Eks paistab, mis õhtul saab. Olen kolm nädalat vigastatud olnud ning hetkel teeb keha valu. Loodetavasti palju mängima ei pea."

"Oli väga lõbus mäng. Tõeline lahing! Mängisime lõpuhetkedel kaitses väga hästi ja Rolands aitas meid palju," lausus E.J. Singler. "Hetkel olen väsinud. Aga peame end kokku võtma, mitte hädaldama ja teise mängu ära mängima!"

Mängust VEFiga

Avaveerandi võitis Kalev VEF-i vastu küll 25:16, ent poolajale läks omakorda Riia meeskond 46:35 eduseisus. Ka kolmandal veerandil suutis VEF edu hoida ning viimasele veerandile mindi vastu külaliste 10-punktilises eduseisus. Viimase veerandi võitis aga Kalev eelkõige tänu Rolands Freimanise täpsetele visetele suisa 30:17, mis andis ka kolmepunktilise võidu.

Freimanis kogus lõpuks 32 punkti, E. J. Singler lisas 22 ja Scott Machado 15 silma. VEF-i paremad olid Gerald Robinson 30 ja Bamba Fall 18 punktiga.

"Olen nii-nii väsinud praegu. Tähtis pole see, palju mina viskasin, vaid see, et meeskond võitis," sõnas päevakangelane Freimanis, kes avaldas lootust, et õhtul Tarva vastu ei lähe tema teeneid meeskonnal tarvis.

Ühisliigas asub Kalev 5 võidu ja 6 kaotusega üheksandal kohal, VEF on aga 4 võidu ja 8 kaotusega kaheteistkümnes.

Päeva teise mängu peab Kalev juba täna õhtul, kui karika poolfinaalis minnakse Rakveres kell 20.15 vastamisi Tarvaga. Kalev plaanib täna mängitada kõiki meeskonda kuuluvaid mehi, teiste seas ka vigastusest taastuvat Rain Veidemani, kes peaks väljakule jooksma just mängus Rakverega.