Kui BC Kalev/Cramo on oma koha järgmise hooaja Balti liigas automaatselt kindlustanud, siis teise Eesti klubina kavatseb korvpalliliit turniirile saata just Rocki, kirjutab tänane SLÕhtuleht.

“Kui Nybit ja Pirita selle vastu protestivad, siis vaadaku, kus nad olid sel hooajal Balti liigas. Me räägime ju Balti liiga kohtadest, mitte Eesti liigast,” kommenteeris Eesti Korvpalliliidu president Peep Aaviksoo.

Pirita ja Dalkia/Nybiti esindajad aga presidendiga ei nõustu, leides, et koha jagamisel peaks kaalu olema ka Eesti meistrivõistlustel.

“Selline uudis, et koht on juba Rocki oma, tekitab küll arusaamatuid emotsioone. Juba praegu ei tohiks küll teiste klubide jaoks “poodi sulgema” hakata,” kommenteeris Audentese spordiklubi juhataja Peeter Tishler. “Korvpalliliidu president peaks praegu tegema hoopis kõik selleks, et Eestil oleks ikkagi kolm kohta Balti liigas. Olgu see siis Rock või Nybit, mõlema väljajäämine Balti liigast oleks Eesti korvpallile kahjulik.”

Aaviksoo ise kolmele kohale Balti liigas enam ei looda. “Klubid andsid oma käesoleva hooaja tulemustega argumendid ära.”

Lõpliku otsuse, kes Eestit uuel hooajal teise klubina Balti liigas esindab, teeb Eesti Korvpalliliidu juhatus.