Avapoolaeg suruti vastane kaitses ära, kontrolliti pika Hollandi vastu isegi lauda ning tulemuseks 20 minuti järel oli 33:22. Samas, Hollandi viskeprotsent seks hetkeks oli vaid napilt üle 20 %, nii et võis oletada, et sama kehvaks see neil ei jääda ei saa.

Teisel poolajal hakkas Holland paremini tabama ning valitses lauda. Kolmandal veerandil see täit mõju veel ei avaldanud, sest Eesti suutis kuni 29. minutini hoida kümnekonna punktist eduseisu. Ent veerandi viimase 23 minutiga tegi Holland neli punkti järjest, vähendades vahe 41:50-le.

Viimase veerandi algus oli samuti kurjakuulutav. Kahe ja poole minutiga nihkus Holland järgi 47:52, seejärel õnneks tabas Märt Rosenthali kaugvise (meie poolt vaadates 55:47). Matthias Tass kasvatas vahe korraks uuesti kümnele (57:47), ent peagi tabas Wietze Nossek järjest kolm ja kaks punkti ning seis oli viis minutit enne lõppu Eesti kasuks vaid 59:57.

Taas oli Rosenthal see, kes kriitilises seisus kolmesega vahet käristas (62:57), Kullamäe lisas neli minutit enne lõppu samuti kolmese ja edu taas 65:57. Päris järgi Holland enam ei tulnud, kuid kaks korda nelja punkti peale küll. Kui Tass 28 sekundit enne lõppu palli korvi tõstis seisuks 69:63, võis olla võidus üsna veendunud. Lõppseis meile 71:65.

Teise poolaja võitis Holland 43:38, aga see selleks, loevad lõppnumbrid tablool. Eesti suurim edu oli 15 punkti. Meie pink tõi siski vaid kümme silma, Hollandist oluliselt vähem. Kui otsida veel valukohti, siis on selleks muidugi vabavisked - vt allpool. Kindlasti tuleb aga kiita meeskonda rasketel minutitel võitluse eest - mänguohje ei loovutatud Hollandile, kuigi murrang oli lähedal.

Peatreeneri Rauno Pehka hinnangul ei saa sellest mängust teha erilisi järeldusi ei positiivses ega negatiivses suunas.

"Vastased olid suured, füüsiliselt meist palju üle," sõnas Pehka. "Meie saime paremini minema. Nad proovisid erinevaid maa-ala variante, kuid sellega saime üldjoontes hästi hakkama."

"Viis minutit enne lõppu jõudsid nad järgi. Kuid saime mõõnast üle ja pidasime lõpuni vastu. Tol hetkel tabasime tähtsad visked kaugelt, samas kui oleksime visanud ka vabaviskeid sisse, oleks mängu saatuse võinud varem ära otsustada. Kahjuks suuresti sealt said nad mängu tagasi," nentis Pehka.

Eesmärkidest on Pehkal keeruline rääkida. - "Kõike me teame ju, kuipalju ja kes meil on puudu (Sander Raieste, Arnold Mitt, Hugo Erkmaa, Tormi Niits, Kaspar Treier, Carlos Jürgens), teiseks see jutt, kellest neist meie rotatsioonis reaalselt ja kuipalju abi oleks, läheks pikaks. Kuid kindlasti on nende seas olulisi puudujaid. Veel on oluline lisada, et pool meeskonnast on aasta nooremad ja neist vanematest poistest vist neli tükki tõmbasid sel suvel üldse esimest korda Eesti koondise särgi selga."

Ta jätkas: "Muidugi oleks tore alagrupis kahe hulgas lõpetada ja veerandfinaali pääseda. Kahe järgmises seas on samas ka väga reaalne lõpetada ja mängida kohtadest üheksandast allapoole. Kolmandaks võime ka vabalt sinna lõppu kukkuda...Mul ei ole sügavat veendumust, et suudame väga kõrgel lõpetada. Samas meil on jõudu ja üllatusvõimet. Siht mu enda peas on olemas."

Holland võitis lõpuks laua 61-47, korvisöödud kuulusid Eestile 13-11, pallikaotusi tegime 14 Hollandi 20 vastu. Kahepunktivisked meie kasuks 45 vs 40 %, kolmesed meile 25 vs 23 % (28/7 vs 26/6), vabavisked Hollandi kasuks 50 vs 42 % (meil 19/8).

Kristian Kullamäe tõi 20p+9lp+6rs (visked 20/8, vv 7/1), Matthias Tass 16+8+4, Märt Rosenthal 14 p, Karl-Joosep Lüüs 7+7lp, Sten Saaremäel 7 p. Vastaspoolel: tagamängija Irfan Ramovic tõi 20+8lp, Wietze Nossek lisas 10+7 lp.

Homme on Eesti vastaseks kell 18.30 Taani.