„Tegime parema mängu kui esimeses kohtumises, aga kokkuvõttes läks õige meeskond edasi, nad olid agressiivsemad ja kiiremad. Mingi hetk ei jõudnud isegi reageerida, nii ruttu oli pall korvis,“ tunnistas Tartu treener Gert Kullamäe, et ameeriklastest leegionäridele toetuv Aarhus surus oma NBA-liku mänguplaani peale. „Muidugi on hinges pettumus, meil oli võimalus. Kahju. Oleks väga tahtnud põhiturniiril mängida. Loodetavasti õnnestub see meil tulevikus.“

Positiivse poole pealt tõi ta välja 22-aastase tagamängija Janari Jõesaare panuse. Tänavu varemgi kenasti mänginud Jõesaar tõi 34 minutiga 21 punkti (kahesed 4/7, kolmesed 3/5) ja võttis kuus lauapalli. „Tore, et ta tegi hea partii, eriti rünnakul. Usun, et ta saab indu juurde,“ kiitis Kullamäe.

Kuna vigastused on meeskonda räsinud ja valikut napib, sai eurosarjas debüüdi teha 20-aastane Ivo-Van Tamm, kelle platsile tuleku ajal suutis Tartu initsiatiivi haarata ja vahepeal ettegi minna. Tõsi, Tamm ise ei mänginud vahespurdis esimest viiulit, aga noor mees täitis koha ära. Tamm viibis platsil 22 minutit ja tõi 5 punkti. Päris lõpus, kui sotid juba klaarid, sai tuleristsed kätte ka 17-aastane Robin Kivi.

Leedulane Dominykas Milka viskas 18 ning Janar Talts 10 silma. Venky Jois kogus teist mängu järjest 17 lauapalli. Vajaka jäi kogenud Eesti tagamängijate panusest. Vigastuste tõttu suvistest koondisemängudest eemale jäänud Tanel Sokk ja Gert Dorbek tõid vaid vastavalt 2 ja 1 punkti. Kusjuures viskava tagamängija kohta täitev Dorbek ei saanud viskelegi, ta tegi mängus väljakul vaid ühe viske. Suvel põlvelõikusel käinud Sokk tabas viiest viskest ühe. PROTOKOLL

Kullamäe sõnul vigastused mehi enam ei sega, aga tavapärast enesekindlust nad veel leidnud ei ole. „On näha, et vigastustest tagasitulek ja enesekindluse leidmine võtab neil aega. Praegu nad vormis ei ole, näen seda igapäevaselt trenniski. Eks ma tean isegi, et vigastustest väljatulek võtabki aega,“ lausus Kullamäe, kelle käsutuses oli täna vaid kümme meest.

Tartu eurohooaeg jätkub aste madalamal Europe Cupil, kus kuulutakse ühte gruppi Pau-Orthezi (Prantsusmaa) ja Oberwarti Redwell Gunnersiga (Austria).