Tarvase peatreener Andres Sõber ütles Delfile, et Jenkins sõitis meeskonnaga küll kaasa Soome, kus kolmapäeva õhtul Balti liiga kohtumises oldi vastamisi Tampere Pyrintöga, ent kiire asjaajamine viis selleni, et ta mängupäeva hommikul lahkus uue klubi juurde. Tarvas ajas kohtumisel läbi vaid seitsme mängijaga ja kaotas 94:102. Avamängu oli Tarvas kaotanud 80:99 ja langes seega Balti liigas konkurentsist välja.

Päev varem oli Tarvas teatanud, et Rait Keerles siirdub Rumeenia meistriliiga kuuenda koha meeskonda Rovinari Energija.

Alexela meistriliigas saab reeglite järgi uusi mängijaid meeskonda lisada selle nädala reedeni. Kui Tarvas ei suuda ülehomseks uusi mehi Rakverre tuua, jääb meeskonna ainsaks pikemaks põhikoosseisu mängijaks Maris Laksa.

Tarvase peatreener Andres Sõbra sõnul asendust otsitakse. Tema sõnul registreeritakse ilmselt põhimeeskonna liikmeks ka Tarvase teise liiga tiimis mängiv kunagine noortekoondislane Mattias Hunt, kes teises liigas kogunud tänavu keskmiselt mängus 11,4 punkti ja 10,5 lauapalli. "Mõned mõtted veel on," lisas ta.

Jenkins kogus tänavu eurosarjas keskmiselt mängus 14,8 punkti ja 12,4 lauapalli, Balti liigas 13 punkti ja 8,1 lauapalli.

Sõbra sõnul olid lahkumise põhjused eelkõige rahalised - nii Keerlesel kui ka Jenkinsil avanes võimalus saada kordades suuremat palka kui Tarvas neile suutnud maksta.

"Keerles juba ammu otsis seda võimalust ja ma kätt ette ei pannud. Ka Jenkinsi puhul oli see mõnda aega aimata. Nüüd agent helistas ja mees ise ütles, et tal pere ja pakutakse 20 000 eurot kahe ja poole kuu eest. See ju ületab neljakordselt meie palga," ütles Sõber.

Sõber ei salanud, et mõnes mõttes oli kahe liidri lahkumine klubile kergendus - EuroChallenge'i sarjas osalemise järel ei ole rahaseisud sugugi kiita. "Kahe lahkuja ees meil võlgasid polnud, aga meil on raske. Eurosari lõi asjad päris uppi. Nii et mingis mõttes tuli vanajumal appi," tunnistas ta.

Tarvase peatreener oli äärmiselt rahul seitsme hoolealuse tegutsemisega Tamperes ning lubas, et kui Keerlese ja Jenkinsi lahkumise järel tekkis koduse liiga keskmikel pronksiunistusi, siis kergelt Tarvas seda ei kingi.

"Ma tahaks näha, kuidas see käima hakkab, ka meie praeguse koosseisuga," sõnas ta.