Eesti korvpalliliit lõpetas neljapäeval Rebasega töösuhte usalduse kaotuse tõttu, kuna viimane oli koondiselaagris trenni tulnud alkoholijoobe tunnustega.

"Esmaspäeval pärast trenni tüdrukutega riietusruumis tuli jutuks. Rääkisime naljaga pooleks, et abitreeneril olid lõhnad juures. Aga kuidas see niimoodi välja tuli, ei oska öelda. Mina sellega meediasse ei läinud," rääkis Anderson Delfile ja Eesti Päevalehele.

Anderson lisas, et Rebase alkoholiprobleemist teadsid paljud. "Väga paljud inimesed olid teadlikud, Levkoi samuti. Miks ta seda eitab, peate küsima tema käest. Aga ma ei varja, et mina teadsin," ütles ta.

Korvpalliliit käitus Andersoni sõnul õiglaselt. "Kui õpetaja kooli lõhnadega tuleb, ei ole see ka päris õige asi. Mängijatel on samamoodi - kui Euroopas kuskil purjuspäi vahele jääd, saadetakse sind kohe koju."

Kuidas võib vahejuhtum mõjutada naiskonna sisekliimat ning suhteid peatreener Levkoiga - eriti olukorras, kus Levkoi väidab, et tema selja taga susserdati - Anderson ennustada ei osanud.

"Meil naistega on omavahel väga sõbralikud suhted. Kuidas nüüd edasi minema hakkab, eks seda ole näha. Koondisemängudes on nüüd suurem paus," sõnas Anderson.