Eesti vastu astuvad sarnaselt möödunud aastale Gruusia ning USA ülikoolide koondis. Rootsi asemel teeb seekord kaasa Tšehhi.

Aasta tagasi lõpetas Eesti Saku Suurhallis peetud turniiri võiduga, olles üle kõigist vastastest.

EMil vahegruppi jõudnud Gruusia saabub Tallinnasse sarnaselt möödunud aastale taas täiskoosseisus. Kaasa ei tee vaid keskmängija Zaza Pachulia, kuid tuttavad näod Viktor Sanikidze ning Giorgi Tsintsadze on kohal. Samuti Bennet Cantu mängumees Manuchar Markoishvili, Tel-Avivi Maccabi 216-sentimeetrine keskmängija Giorgi Shermadini ning Brooklyn Netsiga lepingu sõlminud Tornike Shengelia.

Tšehhi astub vastu kahe 215-sentimeetrise mürakaga - Ondrej Balvin (Cajasol, Hispaania) ning Tomaš Hampl (Zagrebi Cibona, Horvaatia). Lisaks on kohal ka Belgias Charleroi meeskonnas palliv NBA kogemustega Jiri Welsch ning Badalona Joventuti mängumehed Luboš Barton ja David Jelinek.

USA NCAA ülikoolide koondises on tegemist Idaranniku Tähtede meeskonnaga, kus tuntuimad nimed on Duke´i ülikooli Quinn Cook (182cm) ning Marshall Plumlee (211cm).

Täna lõppes Eesti koondise füüsiline ettevalmistusperiood ning ajakirjanike silme all peeti väike näidismäng. Esimese trenni tegi kaasa ka värske abitreener Andres Sõber.