Valga spordihoones paarisaja inimese ees peetud kohtumise avaveerandaega kontrollis kodumeeskond. Pärast viit mänguminutit oli seis Viljar Veski kaugviske järel 17:11 ja skooririkka avaveerandaja võitsid piirilinna pallurid 27:24.

Teist veerandaega alustas TÜ/Rock kolme tabava kaugviskega, neist kaks Valmo Kriisalt ja peagi oldi juba juhtivam pool. Kristo Saage kaugvise kolm minutit enne poolaega vähendas TÜ/Rocki eduseisu punktiliseks seisul 42:41, aga sealt edasi tehti 8:0 spurt ning poolajale mindi kaheksapunktilises 54:46 eduseisus.

Kolmandal veerandajal otsustasid mängu saatuse suuresti Kriisa kaugvisked. Neljandikul, kus skoori tehti küllaltki vähe, tabas Kriisa kolm kaugviset ja tõi TÜ/Rocki 17st punktist üheksa ning enne viimast neljandikku olid tartlased eduseisu suurendanud juba 16 punkti peale ja seisuks 71:55.

Mängu viimasel veerandajal püsisid jõujooned paigas. Valga mäng tugines paljuski Jurijs Aleksejevsil ning tartlastel hakkas lisaks Kriisale ka rohkem punkte tooma pikkade sektsioon Janar Taltsi ja Karolis Petrukonise näol. Timo Eichfuss oli küll mänguks üles antud, aga mänguminuteid ei saanud. Kohtumine lõppes TÜ/Rocki kindla 89:72 võiduga.

Valmo Kriisa kogus 31 mänguminutiga 23 punkti, võttis kolm lauapalli ja andis kolm korvisöötu. Karolis Petrukonis sai hakkama kaksikduubliga visates 17 punkti ja võttes 10 lauapalli. Janar Taltsi arvele kogunes 15 punkti ja viis lauapalli. Gert Dorbek kogus 10 punkti.

Valga/Maks&Mooritsa vedur oli Jurijs Aleksejevs 26 punkti ja 11 lauapalliga. Kalvis Kruminsi arvele kirjutati 13 punkti, kolm lauapalli ja neli korvisöötu.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul tõi võidu teise poolaja aktiivsem kaitsemäng. „Esimesele poolajal olime natuke uimased kaitses ja lasime palju lihtsaid korve vastastel visata. Samas olime ise rünnakul resultatiivsel. Teisel poolajal saime kaitse aktiivsemaks ja rünnakul polnud ka punktide viskamisega probleeme. Pärast esimest veerandaega oli mäng meie kontrolli all.“

TÜ/Rockil ei teinud täna kaasa haigust raviv Saimon Sutt ja puhkepäeva saanud Timo Eichfuss. „Saimon on kodus haige ja loodetavasti saab pühapäevaseks äraminekuks terveks. Timoga oli kohe puhkepäeva plaan – kui mänguseis ei nõua ja vigadega keegi välja ei lange, siis oli plaan hoida teda teisipäevast mängu silmas pidades. Ülejäänud said palju mängida ja keegi ei vigastanud end, seegi tegi headmeelt,“ lausus Kullamäe.

TÜ/Rock hoiab Alexela KML turniiritabelis teist kohta 13 võidu ja viie kaotusega. Valga/Maks&Moorits on seni peetud seitsmest kohtumisest teeninud ühe võidu ning asub tabeli viimasel real.

Tartlasi ootab järgmisel nädalal ees kaks mängu. Teisipäeval kohtutakse Bulgaarias Sofia Lukoil Academicuga ning võidu korral kindlustatakse koht EuroChallenge järgmises ringis. Pall pannakse mängu kell 17.45. Reedel, 12. detsembril kell 19.00 võõrustatakse aga TLÜ/Kalevit.