Alagrupiturniiril kaotasid tartlased Leedu klubile kaks korda: kodus 66 : 68 ja võõrsil ilma Janar Taltsi ja Joosep Toometa mängides 64 : 83.

„Väga kõva pähkel,“ nentis TÜ/Rocki peatreener Gert Kullamäe. „Pieno Zvaigzdes oli Balti liiga põhiturniiri parim meeskond, kaotades vaid ühe mängu. Nad tugevdasid ennast veel ühe ameeriklasega (Marshawn Powell, 201 cm), kes mängis Ukraina liigas. Enam ei mõisteta nalja.“

Tõsi, ega ka üleolek kaheksandikfinaalis Jēkabpilsi üle ei tulnud Rockil naljaga pooleks, kuigi 52-punktine võit kahe mängu kokkuvõttes võib seda näidata.

„Suur töö oli juba tehtud Jēkabpilsis, täna oli viimistlemine,“ lausus Kullamäe. „Võib-olla polnud meie mängijate keskendumine alguses hea, tegime rünnakul lihtsaid vigu. Teisel poolajal võtsime end kokku ja saime paremini hakkama. Kokkuvõttes tegime hea seeria.“

Kullamäe tundis heameelt, et vigastusest paranenud Gert Dorbek sai taas meeskonda aidata. „Ta polnud nädal aega korralikult treeninud, aga jalg pidas mängides vastu. Koju pidime aga saatma Marek Doronini, kes oli haigestunud kõhugrippi. Loodame, et ta saab sellest paari päevaga jagu ja keegi teine meie mängijatest ei haigestu,“ sõnas Kullamäe.

Homme kohtub Rock Eesti liigas Pärnus sealse meeskonnaga. „Käsil on väga tihe nädal, juba teisipäeval ootab ees EuroChallenge’i veerandfinaal. Karm mänguperiood, püüame hakkama saada,“ ütles TÜ/Rocki peatreener.