Kalev/Cramo juhatuse liige Toomas Linamäe avalikustas Delfile, et klubi vaidlustas juba kevadel, vahetult pärast Maksu- ja Tolliametilt nõude saamist, selle kohtus. Äriregistri ja krediidiinfo andmebaasides toimunud muutused tulid Eesti korvpallimeistri juhtidele üllatusena. Nemad lähtuvad teadmisest, et kuni kohtuotsuse langetamiseni ei saa klubi maksuvõlglaseks nimetada. Sestap pole Linamäe sõnul vahepeal ka nõutud summasid tagasi makstud.

Maksu- ja Tolliameti avalike suhete juht Rainer Laurits ütles Delfile, et nad ei saa käimasoleva kohtuvaidluse tõttu teemat kommenteerida. "MTÜ Spordiklubi Rafter on vaidlustanud maksuotsuse kohtus. Kaebuse täpsemat sisu maksuhaldur maksusaladuse kaitsmise kohustuse tõttu avaldada ei saa," teatas Laurits.

Võib eeldada, et äriregistris ja krediidiinfos on Kalev/Cramo võlgnevusi viimasel ajal vähendatud just käimasoleva kohtuvaidluse ja ka kõrgendatud avaliku huvi tõttu kõnealuse teema vastu.

Veel detsembri keskapaiga seisuga oli Kalevil krediidiinfo andmetel maksuameti ees 330 134 euro suurune maksuvõlg tasumata tulu- ja sotsiaalmaksu eest, millele oli lisandunud ka 111 229 euro suurune intressivõlg. Nüüd teatab krediidiinfo aga: maksuvõlg puudub, intressivõlg on 378 eurot.

Äriregistrist nähtub aga: "Maksu- ja Tolliameti andmetel on maksukohustuslasel MTÜ Spordiklubi Rafter maksude ja maksete võlg seisuga 13.01.2015 kokku 9816 eurot ja 58 senti, lisaks intress 388 eurot ja 9 senti."

Kalevi korvpalliklubi kuulub mittetulundusühingule Rafter, kellel on maksuvõlg 2013. aasta veebruarist. Samal perioodil asus maksuamet ka spordiklubi maksupoliitikat uurima.