Sul oli kolm edukat hooaega Hollandis, tuled siia alati meeleldi tagasi?

Jah, kindlasti. Väga soe ja mõnus tunne on siia tulla. Muide, Den Boschi mängusaaliga on mul ka head mälestused. Ühel aastal tulime just siin meistriks. Minu enda poolt sai korvilt võrk maha lõigatud. Tõsi, mõni aasta hiljem finaalseeria otsustava mängu siinsamas kaotasime, kui Gert Kullamäe oli vastas.

Kas pärast Saraatovi võitu võib öelda, et kui Rock täna kaotab, siis pettumus on suur? Selge see, et nõrku vastaseid vahegrupis pole, aga teisest küljest näitas meeskond nädal tagasi väga kõrget taset.

Eks täna läheme kindlasti võidu peale mängima. Siin ei ole kahtlustki. Kaotus oleks kindlasti pettumus, aga olgem siiski realistid. Nemad mängivad kodus ja kõigil on õigus hästi mängida ja ennast ületada. Mitte ainult meil. Peame heal tasemel olema, et mäng positiivselt lõpeks. Niisama ei anna keegi midagi. Tuleb kindlasti väga raske mäng.

On Rock hetkel hooaja parimas vormis, just mänguliselt? Olete leidnud õige rütmi, enesekindlus on olemas ja visked kukkuvad sisse.

Ei oska öelda. Võib-olla täna õhtul ei kuku ükski pall sisse ja siis räägime kohe muud juttu. Kuigi kõik märgid näitavad, et nii ei tohiks minna. Miinuseks on meile Marek Doronini puudumine, kes on haige. Seetõttu on üks käik vähem. Ei taha hakata hetkevormi hindama. Mängud on läinud hästi, aga see ei garanteeri tänaseks midagi.

Sina ja Gert Kullamäe olete kunagised Hollandi liiga mehed. Olete lõõpinud ka vanade aegade teemal?

Ei ole rääkinud. Arutasime hoopis Kees Akerboomi teemadel, kellega ma kaks hooaega klubikaaslane olin. Gert uuris tema kohta mõnda asja.

Võib Akerboom osutuda tänase kohtumise võtmetegelaseks?

Kõik sõltub sellest, kuidas tema vastu mängida. Akerboomi selgeks trumbiks on viskamine, mille pealt ta elab. Kui talle kogu aeg tähelepanu pöörata, siis ma arvan, et probleeme ei tohiks tulla, aga kui ta jääb vabaks, siis ta viskab sisse. Liikumised, mis tema peale mängitakse, on meile teada ja üritame tal kogu aeg silma peal hoida.

Tõenäoliselt tuleb sul endal ka teda ohjata.

Ma arvan küll. Ta ju mängib positsioonidel 2-3. Hommikuse visketreeningu ajal kohtusin temaga ning ajasime vähe juttu. Tal on vahepeal kaks last kuskilt tekkinud (muigab) ja mängimise kõrvalt omandab tasapisi haridust. Tundub, et läheb hästi. Võrreldes minuga on tal korvpallurina veel üheksa aastat minna (Akerboomi vanus 31, Kriisal 40 – I.J.).

Oled sa täna väikest viisi ka spiooni eest väljakul? Hollandi keelt mõistad?

Ma arvan, et ega paljud Den Boschi mehedki ei mõista hollandi keelt. Neil ju ameeriklased satsis. Töö keel on neil inglise keel. Eks midagi ikka on külge jäänud, aga tuleb tunnistada, et üsna uduselt.