1. (2.) BC Kalev/Cramo
Võtke heaks või pange pahaks, aga esikohalt leiab seekord BC Kalev/Cramo. Häbiväärne väljakukkumine Balti liigast annab küll rasvase miinuse, kuid kolm järjestikust võitu VTB liigas ja väga sümpaatne esitus kohtumises Euroopa vaieldamatu tippklubi Moskva CSKA-ga, kallutavad võrdluses Rockiga vaekausi pealinlaste kasuks.
Veebruari repertuaari jääb ka Kalev/Cramo ajalooline võit Nižni Novgorodi üle. Tervelt 34 punktiga 110:76 alistati praegusel hetkel Euroliiga TOP 16 turniiril mängiv meeskond. Ebareaalne! Ausalt öeldes, raske uskuda, et sarnast õnnestumist lähema kümnendi jooksul klubi fännid veel kord läbi elada saavad. Sõna otseses mõttes loputada Euroliiga klubi… Eks näeb, mis edasi tuleb. Üks meeskonna kauaaegseid liidreid Frank Elegar on läinud ja uued täiendused kohal. Huvitav periood tulekul, kahtlemata.

2. (1.) Tartu Ülikool/Rock
TÜ/Rock taandus aste allapoole. Balti liigas ollakse küll ree peal, aga FIBA sarjas sai kumm tühjaks. Vastased ei olnud mõistagi papist poisid, kuid pärast hiilgavat mängu Saraatovis tundusid play-off variandid igati võimalikud. Laua ääres rehkendades on muidugi kerge võite kokku lükata, aga mine ja mängi! Frankfurt ning Saraatov tegid teises ringis tartlastega kindlalt sotid selgeks. Emajõe kallastel suurt õnnestumist enam ei tulnud. Muide, vahegrupp oli uskumatult tihe – 12 mängust 4 said lahenduse alles lisaajal (või teisel lisaajal).
Balti liiga poolfinaalis alustab Rock õige pea lahinguid Läti meistri Ventspilsiga. Tõestamise ja võimalik reitingus tõusmise koht.

3. (3.) Rapla Tyco
Balti liiga kaheksandikfinaalis Läti tipu Ventspilsi vastu ei saadud, aga kodusel tandril sammub meeskond väga kindlalt. Veebruaris lisandus Eesti liigas viiest mängust neli võitu, kusjuures alla jäädi vaid Rockile 68:84.
Selgelt täkkesse on meeskonna juhid ja treenerid pannud horvaadist keskmängija Domagoj Bubalo palkamisega, kelle keskmised näitajad kümnes meistriliiga mängus on 16,6 punkti ja 8,0 lauapalli. Värskelt on taskus Alexela KML-i veebruari parima mängija tiitel. Bubalo teeb paremaks kogu meeskonna. Tema edukas tegutsemine korvi all annab piisavalt „õhku“ tagamängijatele, kes saavad omakorda valusalt nõelata.
Märtsi algusest on mänguväljakul tagasi Martin Paasoja ja kui Rapla mehed tervena püsivad, siis play-off´is nendega hõlpu pole. Mitte kellelgi.

4. (4.) Rakvere Tarvas
Reitingus stabiilselt liidrite kannul püsiv Rakvere Tarvas on hea soone peal. Kas just kullasoonel, aga hiilgaval punktisoonel küll. Veebruari viiest meistriliiga mängust neljas visati 97 või enam punkti! Kõik need mängud loomulikult ka võideti. Vabariigi aastapäeva eel komistati üllatuslikult TLÜ/Kalevi otsa (kaotus lisaajal 80:82), keda nädalapäevad varem 37 punktiga tümitati. See seik ei võimaldanud ka kõrgemat reitingu neljandast kohast. Versioone, miks nii juhtus võib pastakast välja imeda kümneid. Kõige vandenõuteoreetilisem kindlasti versioon erakonnakaaslaste Andres Sõbra ja Kalle Klandorfi niinimetatud sõbratehingust. Telemäng mulle, kordusetenduse tutvuse poolest sulle… Halastusvõit, TLÜ/Kalev oli kuival olnud pea kolm kuud. Puhas teooria, reaalsusega ei pruugi midagi pistmist olla.
Balti liiga play-off´is läks Tarval nii, nagu karta oli. Kodus leedulaste Pieno žvaigždesi vastu ponnistati kõvasti, aga võõrsil polnud suurt midagi peale hakata. Kindlasti jättis eesliini tegutsemisse augu David Haughtoni jalatrauma, kuid nüüd on ameeriklane tagasi ja koos Julius Brooksiga moodustatakse ohtlik tandem. Ja ärgem unustagem - alates veebruari keskpaigast on Tarval Euroliiga karastusega mängujuht. Otse Sloveeniast, nimeks Jan Špan. Seni keskmiselt 6,5 söötu mängus. Märkimisväärne.

5. (8.) TLÜ/Kalev
Kui veebruaris keegi üllatas, siis oli see kahtlemata Tallinna Ülikool/Kalev. Neljast mängust koduses liigas kaks võitu. Plussi jäädi korra Tarva ja Valgaga, kaotati korra Tarvale ja Rockile. Punkt pandi 13-mängulisele kaotuste seeriale (koos Balti liiga mängudega).
Leedulasest tsenter Robertas Grabauskas korjas võidumängudes võimsad statistilised numbrid. Kahe mänguga 47 punkti ja 30 lauapalli. Pole küll päris Russell Westbrook, aga kahtlemata kõva saak.
Veebruari lõpuga on välismaalasi meeskonnas lausa neli. Kalle Klandorf lõi registreerimistähtaja lõpus käed Eestis sündinud ja kasvanud, kuid Venemaa passiga toimetava Jevgeni Beloussoviga. Ründevõimsust tuli juurde, kas see tähendab ka võidulisa?

6. (7.) KK Pärnu
Võrreldes eelmise kuuga tegi Pärnu reitingus kerge tõusu, kuid detsembri hoogu pole endiselt leitud. Koduses liigas saadi veebruaris neljast mängust üks võit. Alistati Valga, kaotati Raplale, Tarvale ja TTÜ-le. Meeskonnast lahkus põlve vigastanud Balti liiga detsembri parim mängumees Ronaldas Rutkauskas, kelle asemikuks toodi eelmisest hooajast tuttav serblane Nemanja Miljkovic. Mida see kõik mänguliselt tähendab, peaks ilmekalt näitama märtsikuu.
Balti liiga play-off´i rikkus puhtalt üks veerandaeg. Šiauliaile loovutati võõrsil mängus neljas veerandaeg 9:34 ning rong sõitis punaste tulede vilkudes minema.

7. (6.) Valga Maks&Moorits
Meeskond, mis keeb ja pulbitseb pidevalt üle ääre, peab reitingus rahulduma seitsmenda positsiooniga. Meistriliigas võeti kaks võitu viiest mängust, mõlemad täistabamused tulid kohtumistes TTÜ-ga. Neist ühes mängus oli vaja peatreener Varis Kruminš eelnevalt minema saata, et mehed jalad kõhu alt välja võtaks.
Veebruaris saadud tehnilisi vigu ei jõua Valga puhul isegi kokku lugeda. Kui nad paneks kogu pulbitseva energia mängimisse, kajastuks see kindlasti ka tulemustes. Kogu meeskond peaks endale aru andma, et kohtunikud kindlasti eksivad ja paratamatult ka Valga kahjuks. Kui sellega ei suudeta leppida, siis head nahka loota pole. Miloš Teodosicit ei maksa endale eeskujuks võtta.

8. (5.) TTÜ KK
Tehnikaülikooli meeskond langes eelmise kuu viiendalt kohalt kaheksandaks. Mängud lähevad suures osas üle kivide ja kändude, ainult vastasseisud Pärnuga sujuvad nii, nagu loodetakse. Veebruari neljast mängust vaid üks võit ning mõistagi pärnakate üle. Kaotati kahel korral Valgale ning korra Raplale. Mõlemad mängud Valgaga võinuks vabalt lõppeda TTÜ triumfiga ja sel juhul olnuks jutt siinkohal hoopis teine.

9. (9.) Audentese SG/Noortekoondis
Audentese noored on küll reitingutabeli lõpus, aga selles pole midagi häbiväärset. Nad ei lohise, nagu mõisaköis, vaid karastuvad iga mänguga ja osutavad täismeestele aina tõsisemat vastupanu. Veebruaris mängiti kaks kohtumist, alla jäädi Tarvale ja Raplale.
Kaks kohtumist veel ja siis saab meistriliiga hooaeg Audentese jaoks otsa. Üks üllatusvõit kuluks kirsina tordil marjaks ära. Rohkelt eneseusku ning võitlusvaimu ja kõik on võimalik!