EKLi kohtunike koolitusjuht Aare Halliko tunnistas, et 1. novembrile järgnenud mängudes on juba esinenud olukordi, kus kohtunikud on püüdnud lähtuda uutest tõlgendustest ning see on tekitanud mängijais ning treenerites arusaaamatust väljendavat reaktsiooni ja ka protesti (TLÜ/Kalev-Nevežis). Olgu siis ka siinkohal pisut selgitatud.

Art. 34 Personal foul
34-1 Statement
If a player is fouled in the act of shooting free throw(s) shall be awarded regardless if the player after being fouled continues with his act of shooting or not.
34-2 Example: During his act of shooting A1 has the ball in both hands when he is fouled by B1. After the foul A1 passes the ball to a team-mate.
Interpretation: A1 is awarded 2 or 3 free throws.

Tõlgituna: Kui mängija on pealeviskel ja talle tehakse viga, siis tuleb talle alati anda vabavise (visked), vaatamata sellele, kas peale viga mängija jätkab pealeviske liigutust või mitte.
Näide: A1-l on pealeviskel pall käes, kui talle teeb vea B1. Peale viga A1 söödab palli oma kaasmängijale.
Tõlgendus: A1-le antakse kaks või kolm vabaviset.

„Kui me varem pidime vaatama, kas mängija andis hiljem söödu ja sellisel juhul ei andnud vabaviskeid, siis nüüd, kui kohtuniku hinnangul on mängija pealeviskel, kui tehakse viga, ei ole edasine mängija tegevus oluline – tuleb anda visked,“ selgitas Halliko.