Jõudu tuleb vaid soovida neile EKLi inimestele eesotsas projekti juhi Harri Ausmaaga, kelle tallata on veel vähemalt 87 kooli

Projekti käivitamise järgselt on endast teada andnud veel rida koole, kes on vihjanud, et neil ei ole korvpallialase õppe, varustuse ja vaimsusega koolis kõik päris hästi. Nüüd on EKLi asi sellele reageerida.

"Me teeme ka need koolid ära, olgu see või "123 Kooli"; see pole projekt projekti pärast, mõte on tegeleda asjaga süvitsi," märkis korvpalliliidu president Jüri Ratas neid valukohti hinnates.

Pärast Saaremaad (kolmapäeval), jõudis “100 Kooli” esmalt neljapäeval Harjumaa kolme kooli ning eile Raplamaal samuti kolme kooli. Esimese nädala kokkuvõtteks ka väike number – näidistreeningutel Tallinnas, Saaremaal, Harjumaal ja Raplamaal osales 1565 last. Aga see oli “kõigest” 13 kooli. Suurem osa tööst ootab ees.

“100 Kooli” projekti esimene nädal lõppes suure lastearvuga Raplamaa koolides, kus osales kolme tunni peale kokku 470 last. Päeva alustati Märjamaa Gümnaasiumis, kus kooli võimla on küll pisike aga mahutas ära 150 õpilast.

"Saali sisse astudes käis küll korraks peast läbi mõte, et kuidas nii suure lastearvuga siin tunniga hakkama saame, aga lapsed olid tublid, võtsid ennast kokku ja loodetavasti sai mõni õpilane korvpallipisiku külge,” sõnas Harri Ausmaa.

Teine kool, mida täna külastati oli Kohila Gümnaasium, kus tuli kindlasti selle projekti nii öelda lasterekord ehk tunnist võttis osa umbes 250-275 last. Viimane kool oli aga Juuru Põhikool, kus lapsi oli umbes 50 ning sellepärast oli aega harjutusi rohkem ja põhjalikumalt teha.

Raplamaa koolides olid lisaks Korvpalliliidu töötajatele lastele harjutusi ette näitamas Rapla naismängijad Kaia Kosk ja Kristel Viljus ning 1182 Tallinn peatreener Howard Frier, kes igapäevaselt ka noortele "Training for the Game" korvpalliprogrammiga trenne teeb.

"Heameel on selle üle, et Raplamaal on usinalt tegutsevad korvpallikoolid ja treenerid olemas." Tundides olid kohal piirkonna korvpallitreenerid Kalle Kollin ja Jüri Pritsin, kes “100 Kooli” projekti enda koolidesse kutsusid ning rõõmuga ka tundides abiks olid.

Neljapäeval ehk üleeile külastati aga Harjumaa koole Rae ja Raasiku valdades - Peetri Kool, Aruküla Põhikool ning Vaida Põhikool. Sel päeval tulid lapsi rõõmustama ja harjutusi ette näitama TLÜ/Kalevi mängijad Tony Liivak ja Zack Atkinson?

TLÜ/Kalev peab sel hooajal oma kodumängud Jüri Spordihoones ning seetõttu olid ka mängijad väga huvitatud Jüri lähistel tundide tegemisest ja endale uute noorte fännide leidmisest.

Tol päeval tehti tunde natuke enam kui 300 õpilasele. "Aitäh Rae Spordikooli ja Rae Kossu treeneritele, kes igas tunnis kohal olid ja aktiivselt lapsi õpetasid - nendes kiiresti arenevates valdades on olemas noored treenerid, kes spordiasju kindlasti unarusse ei jäta,” tähendas Ausmaa.

Järgmise nädala kolm esimest päeva veedab “100 Kooli” karavan Tartus, kus külla minnakse üheksasse kooli.