Viive-Kai Rebane oli 14 punktiga Eesti resultatiivseim (lisaks 7 lauapalli). Laina Mesila-Kaarmann ja Merike Anderson lisasid kumbki 11 silma, Pirgit Püü viskas 10 punkti.

Peatreener Jaanus Levkoi jäi naiskonna esitusega üldjoontes rahule: «See kohtumine oli täiesti mängitav ja ka võidetav. Lõpus jätsime kahjuks mitu hästi väljamängitud viset realiseerimata ja see maksis kätte,» sõnas Levkoi. «Määravaks said suurem mängutarkus ja itaallannad tegutsesid otsustavatel hetkedel kindlamalt. Ka meie 20 pallikaotust on sel tasemel liiast.»

Järgmise kohtumise peab Eesti kolmapäeval kell 18:00 kodus Läti vastu. «Nuttu ei ole, naised olid tublid ja tänase pealt on hea edasi minna,» lisas peatreener.

Eesti koondis on valiksarjas ühes alagrupis Itaalia, Läti ja Portugaliga. Kvalifikatsiooniturniirilt pääsevad edasi iga alagrupi võitjad ja lisaks viis paremat teise koha naiskonda. 2015. aasta suvel Ungaris ja Rumeenias peetavale finaalturniirile on juba koha taganud Ungari, Rumeenia, Kreeka, Hispaania, Türgi, Serbia, Valgevene ja Tšehhi.