Sedakorda on aga vastased juba kõvemast puust. Rockile sõidab külla kogu sarja üks suurfavoriite Virtus Bologna ning Kalevi meeskond sõidab Kiievisse, kus ootab ees mäng Ukraina esiklubi BC Kiievi meeskonnaga, kirjutab basket.ee.

TÜ/Rocki mäng toimub traditsiooniliselt Tartu Ülikooli Spordihoones ning algab kell 19:00. Mängust teeb ülekande ka telekanal Kalev Sport. Bologna võistkond on tõepoolest muljetavaldava koosseisuga, suurim staar on kindlasti NBA kõige aegade lühemaid mängijaid, kõigest 165 cm pikkune mängujuht Earl Boykins.

Korvialustest mängijatest on meeskonnas kõige ohtlikum 206 cm pikkune suur äär Sharrod Ford ning meie publikule peaks tuntud olema ka põhjanaabrist tagamängija Petteri Koponen. Esimeses voorus võitis Itaalia meeskond kodus belglaste Base Oostende võistkonda mõningase üllatusena kõigest 70:69. Kas see tulemus näitas eelkõige Bologna võistkonna haavatavust või Oostende meeskonna tugevust, selgub mõningal määral vast juba sellel teisipäeval.

Ka BC Kiievi meeskond on traditsiooniliselt endale palganud muljetavaldava leegionäride seltskonna. Eesti korvpallihuvilisele tuntuimad neist on vast eelmisel hooajal Venemaal mänginud jänkid — 203 cm pikkune jõuline äär Brent Wright (mullu Permis) ja 192 cm pikkune tagamängija Alex Scales (tuli üle Samaara klubist) ning endine Lietuvas Rytase mängija Kenan Bajramovic.

Kui neile lisada veel Ukraina enda staar Artur Drozdov, saame kokku päris muljetavaldava tuumiku. Ka meeskonna peatreeneri (Sasha Obradovic) nimi ei vaja Euroopa korvpalli tundvale inimesele lähemat tutvustamist.

Kindlasti on Kiievi klubil meeles üle-eelmisest hooajal Kalevi vastu saadud kaks valusat kaotust. Esimeses voorus sai Ukraina klubi võõrsil ainult 3-punktilise kaotuse BC Triumph Lyubertsy meeskonna vastu ning nüüd loodetakse koduväljakul võiduarve avada. Meie aga omakorda loodame, et Kalev suudab ka seekord Ukraina superklubi üllatada ning võidukat seeriat jätkata. Mäng algab Eesti aja järgi kell 20.30.

Kolmapäeval jätkuvad mängud ka SEB Korvpalli Meistriliigas. Kell 19 kohtuvad Pärnu keskkoolide võimlas KK Pärnu/Catwees ja TTÜ KK. Meeskondade esimese omavahelise kohtumise võitis kindlalt 80:63 TTÜ meeskond ning favoriitideks võib neid lugeda ka seekord. Eriti arvestades seda, et TTÜ sai äsja üllatusvõidu mitmele põhitegijale puhkust andnud BC Kalev/Cramo üle.

Täpselt samal kellaajal alustavad Torma Spordihoones Kuremaa SK ja Tallinna Kalev. Mõlemad meeskonnad on hetkel selgetes raskustes, Kalev korjab usinalt kaotusi BBL Challenge Cup sarjas ning Kuremaale valmistavad lisaks viletsale algusele liigas muret ka kehvapoolsed majandusolud.

Kuid juba reedel on Tallinna Kalevi meeskonnal võimalus pika aja järel saada võit kirja BBL Challenge Cup sarjas. Koduväljakul, Pirita Majandusgümnaaisumis, kohtutakse kell 18 Panevezyse Techasas meeskonnaga.

Laupäev aga pakub kodustele korvpallisõpradele ühe nädala sees juba kolmanda maasika. TÜ Spordihoones kohtuvad kell 16 BBL Eliitdivisjoni raames TÜ/Rock ning BC Kalev/Cramo. Mäletatavasti võitis meeskondade selle hooaja esimese omavahelise kohtumise Rock, kuid tookord läks mäng üksnes kohaliku meistriliiga arvestusse ning seega oli võidul eelkõige sümboolne tähendus. Sedapuhku aga läheb tõsiseks andmiseks, kuna mängu tähtsus on ülikõrge. On ju Balti Liiga tabeliseis erakordselt tihe ning konkurents play-off kohale ehk kuue parema hulka jõudmise nimel väga pingeline.

Korvpallinädala lõpetab pühapäeval juba kolmandat korda viie päeva jooksul väljakule jooksev Tallinna Kalev, kes võõrustab kell 15 Pirita Majandusgümnaasiumis KK Pärnu/Catwees meeskonda.