„Tuleva suve turniiridele minnakse sedakorda vastu kaheksa järelkasvukoondisega ning EKLi juhatus murdis pead ning valis välja konsiiliumi hinnangul kõige sobivamad koondiste treenerid. EMidel lööb tõenäoliselt kaasa neli meie koondist läinud suve viie asemel (U20 ei osale), see-eest tuleb taaskord kokku universiaadikoondis. Lõpliku otsuse EM-idel osalemise kohta teeb järgmine EKLi juhatus,“ sõnas EKLi president Jüri Ratas.

Kõrgeimas ehk A-divisjonis teeb teadupärast kaasa meie U16 poiste koondis, kelle peatreeneriks tõusis esmakordselt Gert Prants.

Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi märkis juhatuse kinnituste järgselt: „Tundub, et saime kohad hästi täidetud. Aga kuigi saime koondiste treenerikohad mehitatud edukalt, ärgitaksin treenereid rohkem kandideerima, ehk et suuremat ringi treenereid kandideerima."

"Sageli on räägitud, et meil on treeneriteks ühed ja samad nimed, aga selleks, et keegi teine saaks koondise treeneriks, peaks ta olema esmalt kandidaadina üles seatud. Valik oleks võinud tänavu veel suurem olla, vaatamata sellele et oleme oma valikutega vägagi rahul,“ lisas Kuhi.

Hetkel on veel täitmata mõned kohad koondiste juures. Meeste universiaadikoondisel puuduvad Indrek Visnapuul mõlemad abitreenerid ning Janne Ritsil U18 neidude juures on vaba treeneri tool.

Turniiride toimumisajad on juba teada – kõik EMid toimuvad seekord augustikuus: U18 tüdrukud: 5.-13.08, U18 poisid: 29.07-06.08, U16 tüdrukud: 18-26.08 ja U16 poisid: 11-19.08.

Noortekoondiste treenerid hooajaks 2016-2017

U14 noormehed: peatreener Olari Narits, abitreener Romil Jermakov, abitreener/mänedzer Asko Mänd

U15 noormehed: peatreener Kalle Kollin, abitreener Jüri Pritsin, abitreener/mänedzer Rein Raam

U16 noormehed: peatreener Gert Prants, abitreener Märt Raam, abitreener/mänedzer Joosep Toome

U18 noormehed: peatreener Vaido Rego, abitreener Indrek Reinbok, Spordiklubi RIM, abitreener/mänedzer Martin Rausberg

Universiaadikoondis: peatreener Indrek Visnapuu

U14 tütarlapsed: peatreener Marek Koitla, abitreener Andrus Noormägi, abitreener/mänedzer Andra Viirpalu

U16 tütarlapsed: peatreener Marko Parkonen, abitreener Gerly Kostla, abitreener/mänedzer Mailis Pokk

U18 tütarlapsed: peatreener Janne Rits, abitreener/mänedzer Janeli Lilleallik