"Toetan väljapakutud tegevuskava, kuid tunnetan vastutust, sest varasemates strateegiates sõnastatud eesmärgid pole täiel määral realiseerunud," vahendab Liinati sõnu basket.ee. Uue liikmena valiti juhatusse Mihkel Reinsalu.

Korvpalliliidu majandusaasta 24 miljoni krooni suuruse mahu juures jäi eelarve defitsiiti 720 000 krooni ulatuses. Suure osa kuludest moodustasid koondised, mida lisaks täiskasvanutele oli noorte poolel kokku üheksa. Kuuest võimalikust osales viis koondist EM turniiridel, vaid neidude U20 koondis jäi EM-lt kõrvale, sest selle koondise võtmemängijad kuuluvad naiste koondise koosseisu.

Veel sellel aastal loodetakse sõlmida leping meeste rahvuskoondise tulevase peatreeneri ja tema abijõududega.

Seoses meeste rahvuskoondise mitterahuldava tulemusega Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonimängudes, otsustas Eesti Korvpalliliidu juhatus käesoleva aastal üldkogul korraldada usaldushääletuse ning pakkuda EKL liikmeskonnale välja täiendatud tegevuskava järgnevateks aastateks. Lisaks kutsuda erinevaid osapooli astuma üles oma mõtetega või alternatiivse juhatuse koosseisu ning tegevuskavaga.

"Juhatus pidas koos suure hulga korvpallispetsialistidega peale rahvuskoondise mänge väga tõsiselt aru, kuidas edasi liikuda," ütles alaliidu president Peep Aaviksoo. "Ühe võimalusena kaalusime ka kollektiivset tagasiastumist, kuid leidsime, et tänases situatsioonis oleks see pigem vastutusest taganemine," täiendas Aaviksoo.

Aaviksoo sõnul on ajad rasked ning keeruline on leida inimesi, kes on valmis oma aega ning raha kulutama spordi arendamisele. „Valdav enamus juhatuse liikmed leidsid, et nemad on valmis seda jätkuvalt tegema, kui üldkogu neid usaldab," selgitas Aaviksoo.

„Kaalukeeleks sai uute treenerite põlvkond, kes on näidanud tõsist tahet läbi oma sihikindla ja kordineeritud töö tõsta korvpalli sisulist taset," ütles alaliidu president Peep Aaviksoo. „Nende treenerite tekkimise ja koolitamisega on EKL aastaid tegelenud ja juhatus soovis jätkuvalt aidata kaasa nende arengule. Ala edukuse võti on treenerite käes."