Varahommikul Tallinna 32. keskkoolis toimunud esimeses tunnis (8.15) pühkisid lapsed rähmased silmad rõõmuga puhtaks ja hakkasid Kalev/Cramo noorte Sten Olmre ja Silver Jurno ettenäidatud harjutusi järgi proovima. Seejärel, kell 9.50 Südalinna koolis (endine Liivalaia Gümnaasium) alanud näidistunnis oli rahvast ehk tänase päeva jooksul korraga ühes ruumis kõige rohkem.

Lapsi aitasid ja korvpalli asju näitasid ette 1182 Tallinn naiskonna mängijad Marit Maaring, Mailis Pokk, Ellen-Anett Põldmaa, Renato Lindmets, Kris Killing, Tom Droney (kõik TLÜ/Kalevist) ning sama kooli kehalise kasvatuse õpetaja ning FIBA sertifikaadiga korvpallitreener Janne Rits. Seega, kui projekti juht ja ürituste läbiviija Harri Ausmaa algklasside lastelt küsis, kas siin keegi trennis ka käib, tõstis käe suurem osa lastest.

Veel linnasüdamele lähemal, Jakob Westholmi gümnaasiumis peeti täna lausa kaks näidistundi, sest ka algklasse on seal rohkem. TLÜ/Kalevi meeste trio olid seks korraks välja vahetanud BC Kalev/Cramo mängijad Martin Dorbek ja Brandis Raley-Ross.

Oma silmaga esimesi tunde vaatama tulnud Korvpalliliidu president Jüri Ratas oli muhedas tujus: „Eks minus väike kartus ikka oli, et kui palju lapsi kohale tuleb ja kuidas nad haakuvad nende trennidega, aga see hirm oli asjata. Näen, et korvpall on lastele atraktiivne ja see köidab neid. Korvpalliliidu jaoks aga on kogu see „100 Kooli“ projekt väga suur ja tähtis ettevõtmine.“

„100 Kooli“ projekti raames külastatakse lähikuudel sadat ja enamatki Eesti kooli. Kolm on kirjas, homme ootab varahommikust saadik ees Saaremaa ning sel nädalal veel mitmed Harjumaa ja Raplamaa koolid. Algus on on olnud paljulubav: lapsed on kergesti korvpallist nakkavad ning näidistreeningud väga emotsionaalsed.

Projekti eestvedaja Harri Ausmaa täpsustas pärastlõunal, et neljast esimesest näidistrennist käis läbi vähemalt 380 last. „Mängijad, kes tundides osalesid, olid lõpuks väsinud aga ütlesid, et asi mis me teeme, on tänuväärt ja nad tuleksid veel appi, kui vähegi võimalust. Minu enda kõrvu kostis vähemalt kümne lapse suust, et "Tahaks kossutrenni tulla küll!" Mida muud me oskakski tahta...!“

"100 Kooli" projekt saab teoks tänu Swedbankile, Ramirendile, Sprite'ile, Peak'ile, Ball Z-le, FIFAA-le, Eesti Korvpalliliidule, Alexela KMLile ja G4S Noorteliigale.

„100 Kooli“ edasised näidistunnid sel nädalal:

16.09 Saaremaa (osalevad Annika Köster & Pirgit Püü)

kell 10.00 Saaremaa Ühisgümnaasium

kell 11.00 Kuressaare Gümnaasium – I tund

kell 12.00 Kuressaare Gümnaasium – II tund

kell 13.30 Lümanda Põhikool & Kihelkonna Kool

17.09 Harjumaa

kell 8.30 Peetri Kool

kell 10.15 Aruküla Põhikool

kell 12.00 Vaida Põhikool

18.09 Raplamaa

kell 9.10 Märjamaa Gümnaasium

kell 11.30 Kohila Gümnaasium

kell 13.00 Juuru Põhikool