Kuulus korvpallur ning treener Lipso rahvusvaheline karjäär oli märkimisväärne. Kümne Nõukogude Liidu koondiseaasta jooksul pälvis ta Tokyo olümpiahõbeda ning Mehhiko olümpiapronksi. 1967. aastal võitis ta maailmameistrivõistlustelt kuldmedali ning 1970. aasta MMil pronksi. Lisaks on Lipso kolmekordne Euroopa meister ja kahekordne Euroopa karikavõitja ning tuli tervelt kuuel korral NL meistriks.

2010. aastal valiti Lipso Eesti korvpalli kuulsuste halli.

1965. aastal kutsuti Lipsot ka NBA kuulsamaisse klubisse Boston Celtics'isse, kuid tol ajal NL sportlased legaalselt profiklubidesse kuuluda ei tohtinud.

Jaak Lipso on nooruspõlves võitnud auhinnalisi kohti ka kergejõustikus, tennises, ujumises ja ratsutamises.

Lipso ei olnud ainuke korvpallist tuntud inimene, kes täna EOK nimekirja pääses. Tema kõrval valiti Jaak Salumets viie kandidaadi hulgast EOK täitevkomitee liikmeks.

Lisaks said EOK liikmeteks tunnustatud võimleja, treener ning spordijuht Janika Mölder ning Eesti Muaythai Föderatsioon.

EOK esindajate kogu liikmeks sai uisuliidu president ning Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Eesti Olümpiakomitee varemvalitud auliikmed on kiiruisutaja Ants Antson, maadleja August Englas, dirigent Eri Klas, vehkleja Svetlana Lozovaja (Tširkova), arst Peeter Mardna, jalgrattur Aavo Pikkuus, veepallur Mait Riisman, trekisprinter Erika Salumäe, Oleg Sapožnin, Heino Sisask, korvpallur Tiit Sokk, ujuja Ivar Stukolkin, tõstja Jaan Talts, kõrgushüppaja Jüri Tarmak, kolmikhüppaja Jaak Uudmäe ning Lembit Vahesaar.