Üllar Kerde ise konkreetseid nimesid välja pakkuda ei taha. Küll märgib ta, et see, kes koondise peatreeneri ameti üle võtab, peab endale eelnevalt selgeks tegema, mida see töö tähendab. "Peab olema treenerite tiim kellega koos teha, peab olema hea koostöö noortekoondiste treeneritega, peab olema paks krokodillinahk, et võimalikku kriitikalaviini taluda," sõnab Kerde Delfi Spordile antud intervjuus.

Maailmameister Heino Enden pakub ainsaks arvestatavaks kandidaadiks Tiit Sokku. "Tegevtreeneritest on ta ainus, kellel on olemas hea analüüsioskus mängu ajal. Nooremad treenerid on suurepärased analüütikud väljaspool mängu, aga see pole peatreeneri ametiks piisav," lausub Enden.

Kahel viimasel hooajal Pärnu meistriliiga meeskonda juhendanud Indrek Ruut nimetab sobilike kandidaatidena Aivar Kuusmaad ja Indrek Visnapuud. "Koondis vajaks uusi tuuli ja uusi mõtteid. Usun, et nooremad treenerid saaksid koondise eesotsas hakkama küll," lisab Eesti U-18 koondise juhendaja.

Tallinna Kalevis abitreeneri ametit pidav Margus Metstak on sama meelt, et võimalus tuleks anda noorematele meestele. "Mis koondise juhendamises nii erilist on, kui klubide juures saadakse hakkama? Vanema põlvkonna treenerid uusi mõtteid ei too. Seoses B-divisjoni kukkumisega algab uus ajajärk ning miks mitte panustada noortele energilistele meestele," arvab Metstak.

Üheks peatreeneri kandidaadiks peetav Aivar Kuusmaa on varem väitnud, et tema Peep Aaviksoo presidendiks oleku ajal koondist juhendama ei hakka. "Kohapeal tammuda pole mõtet, tuleb konkreetet nägemust omades edasi minna," sõnab Kuusmaa. "Mulle viimaste aastate mõtteviis pole meeldinud, et viskame 60 punkti ja üritame sellega võita. Minu arust on parem kui saad kasvõi tappa 100-110, aga mängu ilu ja atraktiivsus peab säilima."