Eilne Korvpalliliidu juhatuse koosolek kinnitas lõplikult karikavõistluste tänavuaastaseks korraldajaks Kuressaare. "Oli ka teisi taotlejaid ja tugevaid kandidaate. Kindlasti mõjutas otsust see, et Saaremaa pole ammu korvpalli suursündmust läbi viinud ning küllap seegi, et korvpallirahvas sõidab meeleldi enne jõulurahu korraks tervisepealinna kokku, kus saab segamatult ka muid asju arutada - toimub näiteks sealsamas ka EKLi Üldkogu," sõnas EKLi president Jüri Ratas.

"Initsiatiivi näitasime ise üles, esitades maikuus taotluse," ütles Kuressaare Kuressaare Spordikooli direktor Mati Mäetalu, linnapea aastatel 2011-13. "Põhiküsimused, mis lõpuks Tallinna arutelul lauale jäid, olid mängude teenindamine, toitlustus, majutamine. Kindlus, et kogu see logistika sujuks kenasti, on EKLi jaoks arusaadavalt väga oluline. Me saime kinnitada, et see toimib ja me saame hakkama ka saabuvate osalejate hulgaga - ca 350-360 külalist pluss poolehoidjad."

Kuressaares peetakse kuue noorteklassi finaalid - U14, U16 ja U18. Lisaks naiste finaalmäng ning meeste poolfinaalid ja finaal. Laupäeval, 19. detsembril on kavas kaks meeste poolfinaali ning pühapäeval, 20. detsembril naiste finaal, meeste pronksimäng ja finaal. Meeste karikamängud jõuavad TV 6 ekraanile, kõik selle nädalavahetuse kohtumised on aga nähtavad Delfi TV-s, k.a. noorte finaalid.

Korvpallipidu Kuressaares jõuab niisiis saare tõmbekeskuse linnapilti ja inimeste teadvusse ning sellega seoses on Korvpalliliidul omad lootused. - "Saaremaal on korvpall küll populaarne spordiala, mida näitavad ka saarlaste kõrged kohad Saarte Mängudel. Kuid kindlasti on kitsaskohti, mida ses osas parandada, ala siin arendada ning lapsi rohkem korvpalli juurde kutsuda. Ses mõttes loodame karika nädalavahetusega korda saata positiivse nihke Saaremaa korvpallielus," ütles EKLi peasekretär Keio Kuhi.

Muide, 2005. aastal tuli Kuressaares karikavõitjaks Kalev/Cramo, kes finaalis alistas TÜ/Rocki 70:64. Võitjate edukaim oli 15 punktiga Erik Dorbek, Ardo Ärmpalu tõi 10 punkti. Mängu resultatiivseim oli 19 punkti kogunud tartlane Tarmo Kikerpill. Tänastest tegijatest olid aktsioonis Gert Dorbek, Rait Keerles, Silver Leppik, Kristo Saage ja Marek Doronin. Tuleb lisada, et Kalev/Cramo viimane karikavõit pärinebki enam-vähem samast krooniajastust - aastast 2008.

Pronksi teenis tookord Pirita meeskond - Rauno Pehka, Indrek Rumma, Erki Kivinukk, Priit Ilver, Indrek Reinbok jt. Neljandaks jäänud Dalkia/Nybiti rivistused müttasid teiste seas Tanel ja Sten Sokk, Janis Vahter, Reinar Hallik, Kristjan Makke ja Ivar Tulit.

Paigas on täna niipalju, et 2015. aasta meeste poolfinaalides laupäeval 19. detsembril kohtuvad TÜ/Rock-TTÜ KK ning BC Kalev/Cramo-TLÜ/Kalev.