Eestile loositavad vastased:

1. tugevusgrupp - Leedu, Hispaania
2. tugevusgrupp - Ukraina, Serbia
4. tugevusgrupp - Poola, Belgia, Makedoonia, Itaalia
5. tugevusgrupp - Iisrael, Tšehhi, Gruusia

Alar Varraku valik - Leedu ; Ukraina ; keegi teine peale Itaalia ; Tšehhi
Kommentaar: Kui Hispaanial on kõik tegijad kohal, siis pigem võiks kohtuda Leeduga. Ukraina on mängitavam, kui MM-hõbe Serbia. Neljandast tugevusgrupist ei tahaks Itaaliat, ülejäänud on eeldatavalt enam-vähem sama tasemega. Tšehhi võiks meile sobida, ka sellelt pinnalt, et Kalev/Cramo alistas värskelt VTB Ühisliigas Nymburki.

Andres Sõbra valik – Hispaania ; Ukraina ; Itaalia ; Tšehhi
Kommentaar: Kuna esimesest grupist ei ole tegelikult vahet kumb, pigem siis juba Hispaania. Kuigi Serbiat ei peaks kartma ja päris tore oleks nad jälle paika panna, siis Ukraina on ikkagi mängitavam. Neljandast tugevusgrupist tahaks Itaaliat, Poola oleks vastik variant. Viiendast grupist oleks kõige toredam rappida Tšehhit.

Gert Kullamäe valik – Hispaania ; Ukraina ; Belgia ; Gruusia
Kommentaar: Eelistus oleks Hispaania ja me võiks korralikult kühveldada neile. Serbiat oleme EM-valikmängus juba võitnud, nüüd võtaks ette Ukraina. Neljandast grupist eelistaks Belgiat ja tuletades meelde 1993. aastat, siis see võiks tähendada head ennet. Kindlasti Gruusia, Georgile ja Viktorile tasumise tund. Mõnuga paneks, rohkearvulise Eesti publiku ees!

Üllar Kerde valik – Hispaania ; Ukraina ; Makedoonia ; Gruusia
Kommentaar: Hispaania oleks huvitavam kui Leedu, mõlemad kindlasti ülitugevad. Teisest grupist eelistaks Ukrainat, ei usu, et nad kõik paremad kokku saavad. Makedoonia võiks olla neljandast grupist kõige mängitavam. Gruusia on meile teada vastane, ka neil võib tekkida probleeme parimate kokkusaamisega.

Delfis on tänase loosimise ajal kavas otsestuudio, kus ühe külalisena jagab arvamusi ja kommentaare kauaaegne Eesti koondise mängujuht Rauno Pehka. Pidulik üritus Disneylandis algab Eesti aja järgi kell 17.20, loosimine kell 17.55.

Ühtlasi vahendab Delfi kohapealt operatiivselt nii Eesti korvpallikoondise peatreeneri Tiit Soku muljeid, kui ka meie alagrupikaaslaste esindajate arvamusi. Ja seda kõike nii sõnas, videos kui pildis.

Püsige lainel!