U16 A-divisjoni EM stardib reedel 11. augustil Montenegros Podgoricas. Eesti avavastaseks tugevas alagrupis on Venemaa. Veel mängivad selles grupis Prantsusmaa ja Itaalia.

Augusti teine nädal on alanud ning ka U16 koondis viimasena on andmas lihvi EMi eel. Kas korvpallisuvi on juba liiga pikale läinud?

Kerr Kriisa: Ma julgen öelda, et paraku on küll. Päris palju on olnud laagreid ja erinevaid turniire, aga õnneks tuleb nüüd see turniir, mille jaoks me kõik terve suvi oleme vaeva näinud. Jõudsime ära oodata.

Mis seisus on koondis? Vigastused? Vorm?

Koondis on täiesti soliidses seisus. Pisivigastusi osadel on, aga see ei tohiks nii palju segada ja vormi koha pealt ka probleeme ei ole. Ega endalgi.

Olete pidanud rida kontrollmänge. Kaotanud küllalt selgelt tugevamatele (Leedu, Türgi, Läti), samas võitnud näiteks Bosnia ja Hertsegoviinat. Milline on selle koondise tase Euroopas?

Ei taha taseme kui sellise kohta lõplikku hinnangut anda. Me oleme tegelikult kõikidele nendele riikidele (Leedule, Türgile ja Lätile) hambaid näidanud ja mitut puhku pea lõpuni mängus püsinud. Nüüd tuleks mõned tugevad tähtsates mängudes ära ka hammustada.

Mainisid ka ühes jutuajamises, et korralikku pikka ses meeskonnas nagu ei ole. Karl-Gustav Paloots mängis Ungaris olümpiafestivalil (viimane kontrollturniir) väga vähe minuteid... Kas see on suurim puudujääk?

Puudujääke on ka mujal, aga see võib olla küll üks suurim mure.

EMil nõrku vastaseid ei ole. Sa mängisid ka mullusel U16 EMil Poolas. Näed, et seekord saab olema sama raske (Eestile toona tänu kahele võidule päris turniri lõpus 13. koht)?

Ma usun, et seekord võib isegi asi raskem olla, aga me lähme alati endast parima andma! Pole eriti neid meeskondi, kelle puhul võiks öelda, et me peaks neid võitma. Aga seda me ikkagi püüame!

Kui palju said jälgida U18 kodust EMi? Kas meeskond mängis vastavalt ootustele, mis sulle silma jäi?

Natukene ikka sain jälgida. Alagrupimängud tulid suhteliselt kindlalt ikkagi ära. Siis läks keeruliseks. Silma on jäänud mõnede mängijate edasiminek, mis on muidugi positiivne.

Oleks U18 võitnud Suurbritanniat, oleksid sina ja sinuvanused poisid saanud tuleval suvel tutvuda U18 A-divisjoni tasemega..

Paraku ei võitnud ja tuleb nuusutada ka B-divisjoni. Kõik on millekski hea.

Eelolev hooaeg. Kas sul on Tartu Ülikooliga leping või kokkulepe tuleviku osas tehtud? Või on pakkumisi mujalt?

Lepingut ega kokkulepet tehtud ei ole, hooaja lõpus sai natukene midagi räägitud, aga kindlat pole kindlasti midagi. Mujalt on ka pakkumisi jah.

Miks sina sarnaselt teistele tartlastele pole läinud näiteks Itaaliasse?

Teised tartlased, kes on läinud Itaaliasse, on läinud läbi Erkmaa suvekursuse.. sinna mina pole kutset saanud.