“Kui Tiit pole nõus peatreenerina jätkama ja välistreenerit pole leitud, tuleb leida keegi kodust. Praegu on igasugused variandid võimalikud,” lausus Tartu Ülikool/Rocki peatreener Kerde põiklevalt.

“Olen arvestanud, et töötan suvel üksnes Rockiga,” ütles koondise 2001. aasta EM-i finaalturniirile viinud Kerde. “Ma pole abikaasagagi koondisega töötamise võimalust arutanud.”

Kerde soovis Sokuga koondise juhtimise teema üle nõu pidada. “Tahame Tiiduga, et tema alustatud ja koos tehtud töö jätkuks,” lausus Kerde. “Minu jaoks oleks see (peatreeneriks asumine — toim) väga raske otsus. 2001 ütlesin: ma ei võta enam seda ametit. Läksin Tiidu kõrvale, sest ta palus. Kui nõustuksin, oleksime vana olukorra juures tagasi. Sel juhul töötaks üks treener koondisega pärast taasiseseisvumist üle poole aja.”

Korvpalliliidu juhtkond eelistab Soku ja Kerde koos edasi töötamist. Kuluaarijutu põhjal kaalub Sokk pakutavast loobumist. “Tunnetan, et Tiit tahab jätkata, kuid on vaja, et teatud tingimused oleksid täidetud, mis võimaldaks neil koondisele pühenduda,” ütles Peep Aaviksoo.

Korvpalliliidu president tõdes, et välistreenerit praegu ei otsi. “Otsime ühiselt Tiidu ja Üllariga parimat varianti,” lisas ta.