Tarvas juhtis avapoolajal kohtumist korraks juba 15 punktiga, ent lagunes teisel poolajal täielikult ning kaotas 78:86. Andres Sõbra hoolealuste jaoks kujunes eriti keeruliseks seejuures Rapla ääremängija, lauavõitlust sisuliselt domineerinud Maurice Kempi ohjeldamine.

"Ma arvan, et meie eelis on (selles veerandfinaalpaaris) füüsiline ettevalmistus," sõnas Rapla loots Aivar Kuusmaa pärast mängu resoluutselt.

"Positsioonirünnakuga nad võib-olla nii hästi toime ei tulnud, aga pigem (mängisid meid üle) just selle agressiivsuse ja kiirusega," lisas kuuel eelneval hooajal Tarva (vähemalt) poolfinaali vedanud Sõber omalt poolt.

Rakverelaste üks liidreid, meeletuid mänguminuteid koguv Brandis Raley-Ross viskas eile küll 15 punkti, ent oli sarnaselt kaasmängijatele lõpuminutitel üsna väsinud ilmega ning meeskonda tagasi ree peale aidata ei suutnud.

"Ma arvan küll, et Rapla kaitses Rossi vastu hästi. (Martin) Paasoja ja (Sven) Kaldre katsid teda kordamööda ja ta väsis. Aga ta on meil ka 35 minuti mees ja on selge, et väsimus tuleb mingil hetkel peale," nentis Sõber.

Kokkuvõttes usub Sõber erinevalt Kuusmaast - eks mõlemad rõhuvad ka oma tugevusele -, et seerias saab otsustavaks mentaalne, mitte füüsiline vorm. "Vastupidavus ja mängukogemus on olulised, okei. Aga ikkagi need närvid... Kui need vastu peavad, siis võib mängida päris kaua," arvab Sõber.

Rapla 3:0 seljavõitu soovivad seekord ilmselt tõesti vähesed neutraalsed korvpallisõbrad, sest seeria neljas kohtumine leiaks Rakveres aset 25. aprillil, Andres Sõbra 60. sünnipäeval.