"Sellest oli meil juttu juba eelmisel sügisel, kui MM-sarja valiktsükkel algas. Tegime kokkuleppe, et nad saavad suve vabaks. Teatud vanuses mehed vajavad juba rohkem puhkust, et väsitavast hooajast taastuda," selgitas Sokk.

Paari nädala pärast algavasse laagrisse on kutsutud 13 mängijat, teiste hulgas liituvad uute meestena Rauno Nurger, Sander Raieste, Maik-Kalev Kotsar ja Kaspar Treier. Koondises ei ole sel korral ühtegi mängijat, kes oleks sündinud enne 1990. aastat. "Jah, uue põlvkonna koondis," kinnitas Sokk.

Suvistest MM-valiksarja mängudest jäävad lisaks eelpool mainitud kolmikule eemale ka Indrek Kajupank ning Tanel Kurbas, kes kahes varasemas koondisemängude aknas 12 mehe hulgas olid.

Eesti rahvusmeeskond alustab ettavalmistust otsustavateks maailmameistrivõistluste valikmängudeks järgmises koosseisus: Janari Jõesaar, Martin Dorbek, Rauno Nurger, Maik-Kalev Kotsar, Rait-Riivo Laane, Martin Paasoja, Kristian Kullamäe, Siim-Sander Vene, Kaspar Treier, Kregor Hermet, Rain Veideman, Kristjan Kitsing ja Sander Raieste.

Uutele tulijatele saab maailmameistrivõistluste valikmängudes osalemine olema kõva proovikivi, kuid Sokk usub, et keegi hätta ei jää. „Meil on ka piisavalt kogemust. Korvi all on uued tugevad kutid, kuid keegi tagaliini meestest peab haarama liidrirolli.“ Aeg ettevalmistuseks on lühike, kuid peatreeneri arvates piisav, et kogenumatele asjad meelde tuletada ja uustulnukad mängu sulandada. „Küll nad hakkama saavad,“ olid Sokk positiivselt meelestatud.

29. juunil läheb Eesti rahvusmeeskond olulises 2019. aasta maailmameistrivõistluste mängus võõrsil vastamisi Suurbritanniaga ning 2. juulil kodusaalis Kreekaga. Enne seda peetakse kaks kontrollkohtumist Soomega - 21. juunil Saku Suurhallis ja 25. juunil Helsingis. Koondis alustab ühistreeningutega 14.juunil.