Zeidaksi A-proovi tulemus sisaldas eksogeenset androgeense toimega anaboolset steroidi dehüdrokloormetüültestosterooni ja tema metaboliide ning hormooni – ja metaboolset modulaatorit androstatrienedione.

Dehüdrokloormetüültestosteroon intensiivistab valgusünteesi, mis võimaldab efektiivsema skeletilihase kasvatamise ning seeläbi lihassuutlikkuse-, jõudluse- ja mahu parandamise. Androstatrienedione näol on tegemist keha loomulikku testosterooni taset tõstva ainega, mis on pigem esimesele ainele kaasaaitava toimega ning mida on tõenäoliselt manustatud sama toodet tarbides. Kanepi jälgi analüüsist ei leitud, kuid mängija tunnistas selle kasutamise ise üles. Zeidaks aktsepteerib A-proovi tulemusi ning loobub B-proovi avamisest.

Kristers Zeidaks ütles, et kasutas keelatud aineid eelmisel aastal toimunud seljaoperatsiooni tõttu selle nimel, et korvpalli tagasi tulla ja paremaks saada. „Arstid ei andnud lootust, et ma võiks operatsiooni järel enam kunagi korvpalli mängida. Aga tahtsin seda ise nii väga uskuda, et suures soovis korvpalli tagasi tulla kadusid mul õige ja vale piirid. Ained aitasid mul ka valude vastu. Ma ei tajunud, kui tõsine viga see tegelikult on. Kui ma oleks teadnud, et need ained võtavad mult tegelikult korvpalli hoopis ära, oleksin olnud pigem kehvem mängija, kui et üritanud keelatud ainete toel tagasi tulla. Keelatud ainete tarvitamine on minu elu kõige suurem viga ja lollus ning ma ei jõua seda kunagi ära kahetseda. Võtan vastu ja kannan ükskõik millise karistuse, mis mulle määratakse. Ma vabandan kogu südamest meeskonna, treeneri, klubi, fännide ning kogu Eesti ja Läti korvpallikogukonna ees. Mul pole õigust seda paluda, aga loodan siiralt, et te suudate mulle ühel päeval andeks anda,“ ütles Zeidaks.

Eesti Antidoping võttis Zeidaksilt dopinguproovi 8. novembril. Klubi peatreenerile Aivar Kuusmaale jäi dopinguproovi andmise järel silma mängija reaktsioon, mis tekitas temas küsimusi ning pidas sportlasega maha tõsise jutuajamise. Zeidaks tunnistaski peatreenerile üles kanepi kasutamise, lisaks jäi treeneril kahtlus, et mängija võib olla kasutanud veel mingit keelatud ainet. Klubi peatas koheselt Zeidaksi lepingu kuni dopinguproovi tulemuste selgumiseni ning koostöös mängijaga teavitas alaliitu, meeskonna poolehoidjaid, avalikkust ja meediat tema kõrvaldamise põhjustest. Zeidaks jõudis Rapla Tycos mängida vaid poolteist kuud.

Rapla Tyco korvpalliklubi juhatuse liige Jaak Karp tunnistas, et see on meeskonna jaoks väga raske aeg. „Kristers jõudis meiega olla väga lühikest aega, kuid ometi kerkida oma vitaalsuse ja karismaga meeskonna liidriks ja fännide lemmikuks. Kui sai selgeks, et Kristersi dopinguprooviga ei pruugi kõik korras olla, lootsime parimat, kuid olime tänu peatreener Kuusmaa treeneriinstinktidele valmis ka halvimaks. Dopinguproovi tulemused mõjusid siiski uue šokina. Oleme mängijaga pidanud maha emotsionaalselt raskeid vestlusi ning tundub, et ta on saanud oma vea ulatusest tõesti aru ja siiralt kahetseb. Kuid parata pole midagi – korvpallis ei ole kohta keelatud ainetel ning meil ei ole meil muud valikut, kui Kristersi leping lõplikult lõpetada. Loodame väga, et mängija ausat ülestunnistust ja siirast kahetsust võetakse ka karistuse määramisel arvesse,“ ütles Karp.